Πώς ο Κουαρταραρό θα «κλειδώσει» τον τίτλο στο Μιζάνο

Κώστας Παστρίμας
Πώς ο Κουαρταραρό θα «κλειδώσει» τον τίτλο στο Μιζάνο
Ο επόμενος αγώνας του MotoGP στο Μιζάνο ενδέχεται να στέψει πρωταθλητή.

Πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν του MotoGP και είναι πλέον καιρός να εξετάσουμε τα σενάρια που θα μπορούσαν να βγάλουν πρωταθλητή ήδη από τον επόμενο αγώνα. Το προσεχές Σαββατοκύριακο το Μιζάνο θα διοργανώσει για δεύτερη φορά φέτος αγώνα MotoGP και αυτό θα είναι πρώτο «match point» του Φάμπιο Κουαρταραρό στη φετινή μάχη του τίτλου.

Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 254 βαθμούς ενώ ο Πέκο Μπανάια της Ducati που ακολουθεί έχει 202 βαθμούς. Η διαφορά τους δηλαδή είναι 52 βαθμοί. Το ζητούμενο για τον Κουρταραρό είναι μετά το τέλος του αγώνα την Κυριακή να έχει διαφορά άνω των 50 βαθμών, αφού ύστερα από αυτό θα απομένουν μόνο δύο αγώνες, σε Πορτογαλία και Βαλένθια, και η διαφορά δεν θα μπορεί πλέον να καλυφθεί.

Τα σενάρια του τίτλου

Το πρώτο σενάριο είναι και το πιο απλό: ο Κουαρταραρό θα πάρει το πρωτάθλημα αν τερματίσει μπροστά από τον Μπανάια, σε οποιεσδήποτε θέσεις κι αν συμβεί αυτό. Επίσης, ο Κουαρταραρό θα στεφθεί πρωταθλητής αν ο Μπανάια τερματίσει κάτω από τη 14η θέση -ή προφανώς αν δεν βαθμολογηθεί- ανεξάρτητα από τη θέση που θα τερματίσει ο Γάλλος. Αν για παράδειγμα εγκαταλείψουν και οι δύο, αυτόματα ο Κουαρταραρό θα είναι πρωταθλητής.

Αν ο Μπανάια τερματίσει στην 4η θέση, ο Κουαρταραρό χρειάζεται μόνο την 5η θέση. Αν ο Μπανάια τερματίσει στις θέσεις 5 έως 13, ο Κουαρταραό χρειάζεται απλώς να τερματίσει δύο θέσεις πίσω του, δηλαδή Μπανάια 5 – Κουαρταραρό 7, Μπανάια 6 – Κουαρταραό 8 κ.ο.κ.

Τι μπορεί να κάνει ο Πέκο

Ο Πέκο Μπανάια θα «σβήσει» το «match point» του Φάμπιο Κουαρταραρό αν κέρδίσει στο Μιζάνο. Επίσης, αν ανέβει στο βάθρο και ο Γάλλος δεν είναι μπροστά του. Η μάχη του τίτλου θα πάρει αναβολή αν ο Κουαρταραρό δεν βαθμολογηθεί και ο Μπανάια τερματίσει πάνω από τη 14η θέση.

Σε κάθε περίπτωση στο Μιζάνο αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας. Πριν από λίγες εβδομάδες στην ίδια πίστα τη νίκη είχε πάρει ο Μπανάια, με τον Κουαρταραρό να τον ακολουθεί στη 2η θέση. Αν επαναληφθεί αυτό το αποτέλεσμα, ο Γάλλος της Yamaha θα έχει άλλο ένα match point στον επόμενο αγώνα στο σιρκουί του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!