Με Citroen Ami ενισχύονται Αστυνομία και Λιμενικό στη Χάλκη

Με Citroen Ami ενισχύονται Αστυνομία και Λιμενικό στη Χάλκη
Τα λιλιπούτεια ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Citroen πήραν το δρόμο για το «πράσινο» νησί των Δωδεκανήσων.

Όπως γνωρίζουμε, η Χάλκη μετατρέπεται στο πρώτο GR-eco island μέσα από μια ευρεία επιχειρηματική συνεργασία, στην οποία συμμετέχει ο Όμιλος Συγγελίδη με τη Citroen. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα του νησιού ενισχύονται με νέα ηλεκτρικά οχήματα, που στην περίπτωσή μας είναι τα ολοκαίνουρια Citroen Ami.

ami

Τα ξεχωριστά αυτά αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στη στη Ρόδο, καθ' οδόν για η Χάλκη, βαμμένα στα χρώματα και με τα σήματα των οργανισμών που θα υπηρετήσουν. Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën παρέχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, για την αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων οχημάτων δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

ami

Το Citroen Ami είναι ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα με μήκος μόλις 2,41 μέτρων ενώ ζυγίζει λιγότερο από 485 κιλά. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της γαλλικής φίρμας, πρόκειται για ένα «σύγχρονο 2CV», το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 2 επιβατών, ενώ θεωρητικά μπορούν να το οδηγήσουν ακόμη και ανήλικοι, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Την κίνησή του έχει αναλάβει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 8 ίππων, που δίνει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία που προσφέρει η μπαταρία λιθίου των 5,5 kWh φτάνει στα 70 χιλιόμετρα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!