Σε διαθεσιμότητα μηχανικός του MotoGP για πλαστό τεστ Covid

Σε διαθεσιμότητα μηχανικός του MotoGP για πλαστό τεστ Covid
Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις του MotoGP, καθώς μηχανικός ομάδας παρουσίασε ψεύτικο τεστ Covid-19, με τον ίδιο να έχει ήδη αποβληθεί για το υπόλοιπο της σεζόν.

Μηχανικός μεγάλης ομάδας του MotoGP αποβλήθηκε για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν του 2021, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του σπορ. Ο μηχανικός αυτός, που προς ώρας παραμένει ανώνυμος, κατέθεσε πλαστό πιστοποιητικό PCR τεστ, ώστε να πάρει πρόσβαση σε πρόσφατο αγώνα.

Τα μέτρα του MotoGP κατά της Covid-19 είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς κάθε μέλος ομάδες πρέπει να παρουσιάσει αρνητικό PCR τεστ πριν από κάθε αγωνιστικό τριήμερο, άσχετα με το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Έπειτα από το συμβάν, η IRTA απέστειλε email σε όλες τις ομάδες, όπου ο επικεφαλής της, Μάικλ Τρίμπλι, ανέφερε πως η διοργανώτρια αρχή είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη με το γεγονός πως παραβιάστηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της IRTA

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αναφέρουμε πως μηχανικός μεγάλης ομάδας παρέδωσε αρνητικό PCR τεστ, το οποίο πλαστογραφήθηκε με αναποτελεσματικό τρόπο από προηγούμενο τεστ. Το πρωτάθλημα λαμβάνει υπόψη πολύ σοβαρά τέτοια θέματα. Έχει καταβληθεί τεράστια δουλειά ώστε το paddock του MotoGP να είναι ένας ασφαλής χώρος εργασίας που συνεισφέρει στην ασφάλεια όλων των εργαζομένων. Το πάσο εισόδου του μηχανικού έχει μπλοκαριστεί και δεν θα του επιτραπεί να επισκεφθεί τους επόμενους αγώνες. Η τιμωρία θα ισχύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς του 2021 τουλάχιστον».

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!