Η πανδημία έφερε αλλαγές στη Formula E του 2022

Πάνος Σεϊτανίδης
Η πανδημία έφερε αλλαγές στη Formula E του 2022
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων θα έχει 16 ePrix στην όγδοη σεζόν του.

Παράλληλα με την επικύρωση του αγωνιστικού προγράμματος του 2022 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 αλλά και στο WRC, τον Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε και τα αγωνιστικά πλάνα της Formula E!

Ο θεσμός με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια, που έχει πλέον αποκτήσει status παγκοσμίου πρωταθλήματος, ατενίζει την όγδοη σεζόν διεξαγωγής του (αν και ακόμα είναι εν εξελίξει η έβδομη). Μία σεζόν που θα φέρει νέα, τρίτης γενιάς μονοθέσια, νέο format στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά και νέους προορισμούς.

Όμως γνωστοποιήθηκε, η Formula E θα διατηρήσει το πλάνο της για 16 αγώνες αλλά έχουμε ήδη κάποιες διαφοροποιήσεις. Εκτός προγράμματος είναι ο αγώνας της Νότιας Αφρικής που θα διεξαγόταν τον Φεβρουάριο στους δρόμους του Κέιπ Τάουν. Στη θέση του υπάρχει ερωτηματικό, όπως άλλωστε και στον αμέσως επόμενο γύρο, που θα γίνει στην Κίνα αλλά ακόμα είναι άγνωστο το πού.

Αντίθετα, καλύφθηκε το ερωτηματικό που υπήρχε για τον Ιούνιο, με τη Τζακάρτα στην Ινδονησία, να κάνει την είσοδό της στο καλεντάρι και να πλαισιώνει το Βανκούβερ του Καναδά και τη Σεούλ στη Νότια Κορέα ως οι νέες είσοδοι.

Πέραν αυτών, έχουμε ePrix στη Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, την Ιταλία, το Μονακό, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Αγγλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγ.ΗμερομηνίαΧώρα/Πόλη
Rd 1 & 228 & 29 ΙανουαρίουSaudi Arabia, Diriyah
Rd 312 ΦεβρουαρίουMexico, Mexico City
Rd 45 ΜαρτίουTBC
Rd 519 ΜαρτίουChina, TBC
Rd 69 ΑπριλίουItaly, Rome
Rd 730 ΑπριλίουMonaco, Monte Carlo
Rd 814 ΜαΐουGermany, Berlin
Rd 94 ΙουνίουIndonesia, Jakarta
Rd 102 ΙουλίουCanada, Vancouver
Rd 11 & 1216 & 17 ΙουλίουUSA, New York City
Rd 13 & 1430 & 31 ΙουλίουUnited Kingdom, London
Rd 15 & 1613 & 14 ΑυγούστουSouth Korea, Seoul


Formula E Calendar

Photo credit: Formula E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!