Ιταλική F4: Ο απόηχος της καλύτερης εμφάνισης του Μαρκογιάννη

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Ο απόηχος της καλύτερης εμφάνισης του Μαρκογιάννη
Ιταλική F4: Ο απόηχος της καλύτερης εμφάνισης του Μαρκογιάννη

Στα τέλη Οκτωβρίου πέφτει η καρό σημαία για το φετινό πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 και ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην πίστα της Μόντσα. Ο 17χρονος προέρχεται από την καλύτερή του εμφάνιση, αφού στον προηγούμενο γύρο του θεσμού, στο Red Bull Ring της Αυστρίας, στην τρίτη μάχη που έγινε υπό βροχή, κέρδισε 15 θέσεις!

Ο Έλληνας οδηγός που τρέχει με τα χρώματα της CRAM Motorsport, εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα, αφού εκεί είχε οδηγήσει και πέρυσι, ενώ είχε κάνει και δοκιμές. Ο Μαρκογιάννης μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ.

Georgis Markogiannis

Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, βρήκες γρήγορα ρυθμό;
Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας δούλεψα πολλές ώρες στον προσομοιωτή συνεπώς ήδη από το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών κατάφερα να βρω ρυθμό και να προσαρμοστώ στα δεδομένα του μονοθεσίου και της πίστας.

Σε προβλημάτισαν οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες;
Οι συνθήκες προβλημάτισαν ιδιαίτερα εμένα και την ομάδα, καθώς και τους περισσότερους οδηγούς με δεδομένο ότι ξεκίνησε η βροχή ακριβώς πριν τον 3ο αγώνα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειονότητα των οδηγών συμπεριλαμβανομένου και εμού επιλέξαμε τα σλικ ελαστικά, όμως αναγκαστήκαμε να κάνουμε pit stop κατά την διάρκεια του safety car για να φορέσουμε βρόχινα.

Georgis Markogiannis

Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα ήρθε σε μικτές συνθήκες. Τις προτιμάς;
Ως οδηγός απολαμβάνω ιδιαίτερα την οδήγηση υπό βροχή, ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες μεταβάλλονται διαρκώς. Είναι μία πρόκληση για όλους καθώς δοκιμάζει τα όρια του κάθε οδηγού, όμως προσωπικά καταφέρνω να προσαρμόσω την οδήγησή μου ανάλογα με τις μεταβολές, γεγονός που με βοήθησε να κερδίσω 15 θέσεις στον τρίτο αγώνα.

Οι εκκινήσεις από στάση επιδέχονται βελτίωση;
Αποτελούν ένα από τα κυριότερα σημεία που χρειάζονται βελτίωση κι αυτό διότι η προσομοίωση αυτής της διαδικασίας διαφέρει σημαντικά από την πραγματικότητα. Δοκιμαστικές εκκινήσεις έχει νόημα να κάνεις μόνο στην πίστα. Όμως σε κάθε αγώνα σημειώνω σταθερή βελτίωση. Οι μάχες του πρώτου γύρου συνήθως λειτουργούν ευνοϊκά προς εμένα, οπότε μια καλή εκκίνηση θεωρώ θα μου προσφέρει περαιτέρω προβάδισμα στους πρώτους γύρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!