Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Τζώρτζη Μαρκογιάννη

Πάνος Σεϊτανίδης
Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Τζώρτζη Μαρκογιάννη
O Έλληνας οδηγός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση υπό βροχή και κέρδισε 15 θέσεις!

Την καλύτερη εμφάνισή του στο πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth πραγματοποίησε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης! Ο Έλληνας οδηγός έχοντας βρέθηκε ακόμα και εντός δεκάδας και τελικά είδε την καρό σημαία του τρίτου αγώνα του Red Bull Ring στη δωδέκατη θέση!

Η πίστα που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1, αποτέλεσε το πέμπτο πεδίο μάχης της σεζόν του 2021 για το θεσμό όπου γεννιούνται οι θρύλοι. Προσέφερε συναρπαστικές μάχες και θέαμα, ενώ για τον 16χρονο, ήταν η πιο δυναμική του παρουσία φέτος.

Μετά τον πρώτο αγώνα που κέρδισε και έχασε μάχες, στον δεύτερο αγώνα έδωσε δείγματα του μαχητικού του πνεύματος. Παρότι εκκίνησε 26ος ανάμεσα στους 32 μονομάχους της κατηγορίας, ο οδηγός της CRAM Motorsport κέρδιζε συνεχώς θέσεις και ανέβαινε στην κατάταξη. Όμως η αναρρίχηση σταμάτησε όταν πέρασε τον Λεονάρντο Μπιτσότο της BVM Racing, που δεν υπολόγισε σωστά το φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, με αποτέλεσμα η εμπρός αεροτομή του Ιταλού να σκίσει το λάστιχο του Έλληνα οδηγού, οδηγώντας τον στην αμμοπαγίδα.

Αυτή η ατυχία δεν πτόησε τον Μαρκογιάννη – αντίθετα τον πείσμωσε. Έτσι στον τρίτο αγώνα έδωσε την πιο εντυπωσιακή του παράσταση στους έξι γύρους του θεσμού και έχει λάβει έως τώρα μέρος (σ.σ. δύο πέρυσι και τέσσερις φέτος). Και μάλιστα, υπό δύσκολες συνθήκες, αφού η βροχή που προηγήθηκε της εκκίνησης ανέβασε κατακόρυφα τον δείκτη δυσκολίας.

Georgis Markogiannis

Παρότι ήταν μόλις στην 27η θέση του grid, ο Τζώρτζης διάβαζε σωστά τις συνθήκες, έβρισκε πρόσφυση στο βρεγμένο και χόρευε στη μουσκεμένη πίστα, σκαρφαλώνοντας στην κατάταξη γύρο με το γύρο. Στο 12ο γύρο είχε καταφέρει να τοποθετήσει εαυτόν στη δεκάδα, με τις τελικές μάχες να τον φέρνουν τελικά στη δωδέκατη θέση της τελικής κατάταξης. Την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ Έλληνας οδηγός στο πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth.

Ιταλική Formula 4 Powered by Abarth

Γύρος 5, Red Bull Ring

Αγώνας 1
Grid: 23, Τερματισμός: 24
Αγώνας 2
Grid: 26, Δεν τερμάτισε
Αγώνας 3
Grid: 27, Τερματισμός: 12

Georgis Markogiannis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!