Η αξιοπιστία θα κρίνει το φετινό Πρωτάθλημα

Η αξιοπιστία θα κρίνει το φετινό Πρωτάθλημα
Η φετινή μονομαχία ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν δεν αποκλείεται να κριθεί από την αξιοπιστία των μονοθεσίων τους πιστεύει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 είναι υπόθεση μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και του Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Οι δύο οδηγοί έχουν μονομαχήσει σκληρά κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ δύο φορές έχουν συγκρουστεί. Παράλληλα έχουν ανταλλάξει την 1η θέση στη βαθμολογία οδηγών 6 φορές ως τώρα στο Πρωτάθλημα.

Ένας παράγοντας που έχει παίξει το ρόλο του μέχρι στιγμής είναι η αξιοπιστία. Οι δύο οδηγοί έχουν δεχθεί ποινές για αλλαγή κομματιών στη μονάδα ισχύος τους και απομένουν μόλις 6 αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Όμως ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, πιστεύει πως η αξιοπιστία μπορεί εν τέλει να κρίνει την έκβαση του φετινού Τίτλου. «Σίγουρα θα παίξει ρόλο. Μπορεί να είναι το κλειδί στη φετινή χρονιά. Όμως μια δεύτερη αλλαγή κινητήρα είναι μόλις 5 θέσεις ποινή, οπότε δεν θα παίξει τόσο σημαντικό ρόλο όσο η πρώτη αλλαγή. Αλλά σίγουρα η αξιοπιστία θα παίξει το ρόλο της. Πρέπει όμως να πάρεις τις σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή, να παραμείνεις ψύχραιμος και να κάνεις τα βασικά σωστά», δήλωσε ο Χόρνερ μετά το GP Τουρκίας.

Hamilton Verstappen

Τα λόγια του Χόρνερ φαίνεται να μαρτυρούν, πως στη Red Bull σκέφτονται να φορέσουν έναν νέο κινητήρα στον Φερστάπεν σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες. Δίχως αλλαγή, ο Ολλανδός σούπερσταρ, θα ολοκληρώσει το Πρωτάθλημα έχουντας την ίδια μονάδα ισχύος για 8 αγώνες.

Η Red Bull, μπορεί να έφυγε από το GP Τουρκίας με τον Μαξ Φερστάπεν στην 1η θέση στη βαθμολογία, όμως η απόδοση των Πρωταθλητών, τους προβλημάτισε ιδιαίτερα. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για τους «ταύρους», καθώς η Mercedes απολαμβάνει μια διαφορά της τάξεως των 36 βαθμών. Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP ΗΠΑ στις 22-24 Οκτωβρίου από την πίστα του COTA.

Image credit: Mercedes-AMG, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!