Η Mercedes «τρόμαξε» τη Red Bull

Η Mercedes «τρόμαξε» τη Red Bull
H εμφάνιση της Mercedes στο GP Τουρκίας δημιούργησε έντονο προβληματισμό στις τάξεις της Red Bull Racing, παρά το γεγονός πως ο Μαξ Φερστάπεν ανέκτησε την πρωτοπορία στη βαθμολογία.

Η Mercedes ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του GP Τουρκίας από πλευράς απόδοσης, με τον Βάλτερι Μπότας να είναι ο μεγάλος νικητής. Όμως η ποινή του Λιούις Χάμιλτον για αλλαγή κινητήρα τον έφερε στην 5η θέση στα τελικά αποτελέσματα, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη 2η θέση και συνάμα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών.

Όμως στη Red Bull Racing δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όσο θα ήθελαν, καθώς η απόδοση της W12, ειδικά στις ευθείες δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους «ταύρους».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε σχετικά μετά τη λήξη του αγώνα. «Η ταχύτητα στις ευθείες έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη το τελευταίο διάστημα. Σε προηγούμενους αγώνες, έχοντας μικρότερη πίσω αεροτομή μπορούσαμε να τους πιάσουμε και τώρα είμαστε πίσω. Ειδικά ο Λιούις είχε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα με μεγαλύτερη πίσω αεροτομή στο μονοθέσιό του. Είναι μεγάλη έκπληξη η πρόοδος που έχουν κάνει».

Παρά τη 2η θέση στον αγώνα, ο Μαξ Φερστάπεν γνωρίζει πως η απόδοση της Mercedes πρέπει να προβληματίσει τη Red Bull. «Σίγουρα ήταν καλύτεροι αυτό το τριήμερο. Μπορεί να μην βρήκαμε τις τέλειες λύσεις, όμως και στο βρεγμένο είχαν το πάνω χέρι. Πρέπει να κάνουμε εκτενή ανάλυση του γιατί δεν ήμασταν γρήγοροι, αλλά σίγουρα έκαναν εκείνοι ένα βήμα μπροστά. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κρατήσουμε το προβάδισμά μας».

Ο Ολλανδός περιμένει στον επόμενο αγώνα τη Red Bull Racing να είναι πιο ανταγωνιστική. «Πάντα θα δίνω το 100% μου και θα δούμε τι θα γίνει στο Όστιν. Έχει πολλές γρήγορες στροφές και η καταπόνηση των ελαστικών είναι μεγάλη. Σε άλλες πίστες θα είναι διαφορετικά αλλά ποτέ δεν θα είναι εύκολο. Θα δούμε τι θα γίνει αλλά ελπίζω οι περισσότερες πίστες να βολέψουν εμάς».

Ο Φερστάπεν έχει 6 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα Οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!