Περνάει στην παραγωγή το hypercar της Mercedes

Περνάει στην παραγωγή το hypercar της Mercedes
H Mercedes αποφάσισε να ορίσει ημερομηνία παραγωγής για το hypercar της, Mercedes-AMG One, με κινητήρα Formula 1.

Η άνοιξη του 2022 αναμένεται να είναι μια άκρως σημαντική περίοδος για τη Mercedes, καθώς έπειτα από πολλαπλές καθυστερήσεις θα λανσάρει το νέο της hypercar. Μέχρι τα μέσα του 2022 θα έχουν μάλιστα πραγματοποιηθεί οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου.

H Mercedes-AMG One αποκαλύφθηκε πρώτη φορά πίσω στο 2017 κι έχει χτιστεί γύρω από το κινητήριο σύνολο που διαθέτει το μονοθέσιο της Formula 1. O κινητήρας αυτός έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες, καθώς έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα από το 2014.

Mercedes-AMG One

Το αριστούργημα των Γερμανών, θα αποδίδει 1.000 ίππους και θα αγγίζει παράλληλα τις 11.000 σ.α.λ. Το αρχικό πλάνο εξέλιξης είχε διάρκεια 18 μήνες, όμως κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής, η Mercedes διαπίστωσε πως ήταν 9 μήνες πίσω στο πρόγραμμά της.

Το 2019 πολλαπλά προβλήματα με το κινητήριο σύνολο παρουσιάστηκαν στο μοντέλο εξέλιξης. Όπως είδε η ίδια η Mercedes, ο 1.6 λίτρων turbo hybrid κινητήρας αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για να μεταφερθεί σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Επιπλέον, η αξιοπιστία έπαιξε το δικό της ρόλο στις καθυστερήσεις αυτές. Πλέον όμως, όπως φαίνεται τα προβλήματα πλέον έχουν εξαλειφθεί.

Mercedes-AMG One

Πρόσφατα, το hypercar πάτησε στο θρυλικό Νίρμπουργκρινγκ, όπου συνέχισε τις δοκιμές εξέλιξης, ενώ αρκετές φορές εθεάθη σε δημόσιους δρόμους. Η Mercedes-AMG One θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 μονάδες και από τα μέσα του 2022 θα αρχίσουν οι πρώτες παραδώσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!