H Mercedes ανέκτησε την αισιοδοξία της

H Mercedes ανέκτησε την αισιοδοξία της
Η πρόσφατη φόρμα της Mercedes της απέδειξε πως το πλάνο που ακολούθησε στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου απόδωσε καρπούς, έχοντας σοβαρές πιθανότητες για τα δύο πρωταθλήματα.

Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη Mercedes, καθώς για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1, μια άλλη ομάδα έχει το πλεονέκτημα από πλευράς απόδοσης. Παράλληλα, οι νέοι κανονισμοί του 2022, έχουν ωθήσει όλες τις ομάδες στο να στρέψουν τους οικονομικούς πόρους τους στην εξέλιξη των μονοθεσίων της επόμενης γενιάς.

Θέλοντας να μην μείνει πίσω στην εξέλιξη, η Mercedes επέλεξε ένα άκρως συντηρητικό πρόγραμμα για το φετινό μονοθέσιο. Όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν ανησυχίες πως το μονοπάτι αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο στη μάχη με τη Red Bull Racing για τον φετινό τίτλο, καθώς στο πρώτο μισό δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes, Άντριου Σόβλιν, εξήγησε τους λόγους που οι Πρωταθλητές είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το δεύτερο μισό της χρονιάς. «Η φόρμα μας στους τελευταίους αγώνες είναι πολύ καλή και ο ρυθμός μας στο βρεγμένο είναι επίσης δυνατός. Αυτό δείχνει πως έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αν δούμε το δρόμο που ακολουθήσαμε νωρίτερα στη χρονιά με την εξέλιξη, προσπαθήσαμε να βρούμε μια ισορροπία για δύο χρονιές και δεν γνωρίζαμε αν φέτος θα μπορούσαμε να πάρουμε pole position, αν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε έναν αγώνα, αν θα κάναμε το 1-2 σε κατατακτήριες. Μπαίνοντας στους τελευταίους έξι αγώνες, δείχνουμε πως έχουμε ένα μονοθέσιο που μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα τη Red Bull».

Mercedes F1

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Mercedes, Τζέιμς Άλισον πιστεύει πως οι ενδείξεις των τελευταίων αγώνων είναι θετικό δείγμα για το τελευταίο κομμάτι του 2021. «Στο Σίλβερστον φέραμε ένα νέο πακέτο αναβάθμισης και ειλικρινά μας έφτιαξε τη σεζόν. Στους επόμενους αγώνες, μόνο σε έναν η Red Bull μας κέρδισε και αυτός ήταν το GP Ολλανδίας. Στους υπόλοιπους αγώνες, δείξαμε να έχουμε το πάνω χέρι. Παρά το γεγονός αυτό, είχαμε πολύ απρόβλεπτους αγώνες. Όμως στο σύνολό του σημαίνει πως είμαστε ακόμα στη μάχη του πρωταθλήματος».

Η Mercedes προηγείται της Red Bull Racing κατά 36 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!