Η Formula 1 δοκίμασε νέα αντιπυρικά γάντια

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Formula 1 δοκίμασε νέα αντιπυρικά γάντια
Η Formula 1 πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή των νέων αντιπυρικών γαντιών στο GP Τουρκίας, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας.

Μετά το τρομακτικό ατύχημα του Ρομέν Γκροζάν στο GP Μπαχρέιν το 2020, η Formula 1 σε συνεργασία με την FIA προσπάθησαν να βρουν τρόπους ώστε να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που προέκυψαν από την ενδελεχή έρευνα του συμβάντος. Ένας τομέας που χρειάζεται βελτίωση είναι η ανθεκτικότητα των γαντιών και στο πλαίσιο του GP Τουρκίας ήρθε η πρώτη δοκιμή του νέου μοντέλου.

Συνολικά 5 οδηγοί δοκίμασαν τα νέα αντιπυρικά γάντια της Formula 1 κατά τη διάρκεια του FP1. Τα γάντια είναι κατασκευασμένα από νέο και άκρως ανθεκτικό υλικό που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των οδηγών.

Ο διευθυντής αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι, αποκάλυψε πως η πρώτη δοκιμή ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. «Μετά το ατύχημα του Γκροζάν, ήταν ένας τομέας που ξεκινήσαμε αμέσως να εργαζόμαστε. Τα εξελίξαμε μαζί με τους κατασκευαστές. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που χρειάζονται βελτίωση, αλλά όχι κάτι το πολύ σοβαρό. Είμαστε ευγνώμων στις ομάδες και στους οδηγούς που έκαναν τις δοκιμές αυτές και αυτό δείχνει τη θέληση και το πόσο προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια του σπορ».

Τα γάντια είναι σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν χέρια του οδηγού από τη φωτιά, κατά επιπλέον 1,5 δευτερόλεπτο. Οι οδηγοί που πραγματοποίησαν τις δοκιμές αυτές ήταν οι Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ, Κάρλος Σάινθ, Ντάνιελ Ρικάρντο και Τζόρτζ Ράσελ.

Ο οδηγός της McLaren, Ντάνιελ Ρικάρντο, μίλησε για τα νέα γάντια που δοκίμασε. «Γνώριζα πως θα τα δοκιμάσω, αλλά μετά το FP1 δεν ήξερα αν όντως ήταν αυτά τα γάντια. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι το κάτι θετικό, δεν ένιωσα καμία διαφορά. Είμαι άκρως θετικός. Είναι μια ωραία προσθήκη δίχως κάποιο μειονέκτημα».

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!