Η συγγνώμη του Αλόνσο στον Σουμάχερ (vid)

Η συγγνώμη του Αλόνσο στον Σουμάχερ (vid)
Ο Φερνάντο Αλόνσο ζήτησε συγγνώμη από τον Μικ Σουμάχερ για τη μεταξύ τους επαφή που προκάλεσε ο οδηγός της Alpine κατά τη διάρκεια του GP Τουρκίας.

Το GP Τουρκίας αποδείχθηκε καταστροφικό για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί έχοντας εκκινήσει από την 5η θέση. Ο οδηγός της Alpine έκανε τε-τα-κε στην εκκίνηση του αγώνα, έπειτα από μικροεπαφή που είχε με τον Πιέρ Γκασλί της AlphaTauri.

Έχοντας πέσει στις πίσω θέσεις, ο Αλόνσο προσπάθησε να αναρριχηθεί γρήγορα στην κατάταξη, όμως δεν το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Στον δεύτερο γύρο, επιχείρησε να περάσει τον Μικ Σουμάχερ της Haas από την εσωτερική στη στροφή 4. Όμως έκανε λάθος υπολογισμό και έπεσε πάνω στον Γερμανό, με αποτέλεσμα να τον στείλει εκτός πίστας και στην 19η θέση. Οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων στον Ισπανό, ο οποίος μάζεψε και βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Έχοντας τερματίσει στη 16η θέση, ο Αλόνσο ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με το αποτέλεσμα αυτό, όμως έσπευσε να ζητήσει άμεσα συγγνώμη στον Σουμάχερ. «Πίστευα πως ήμουν δίπλα του, αλλά προφανώς ήταν μια κίνηση της τελευταίας στιγμής. Δυστυχώς έχασε χρόνο κι εγώ πήρα ποινή την οποία δέχομαι φυσικά. Λυπάμαι πολύ που είχα επαφή με τον Μικ. Φυσικά αυτό έγινε γιατί ήμουν πολύ πίσω. Δεν έπρεπε να είμαι στη θέση αυτή», δήλωσε στο motorsport.com o Αλόνσο.

Εν συνεχεία, ο 40χρονος πολυπρωταθλητής αναφέρθηκε και στον παράγοντα τύχη που δεν τον έχει βοηθήσει ιδιαίτερα φέτος. «Φαίνεται πως φέτος η τύχη δεν είναι καθόλου με το μέρος μας σε κανέναν αγώνα. Μάλλον συσσωρεύουμε την κακοτυχία αυτή, ώστε να μην έχουμε ανάλογη το 2022».

Η Alpine πήρε μόλις 1 βαθμό στο GP Τουρκίας,όμως η 6η θέση του Πιέρ Γκασλί της AlphaTauri έφερε την ιταλική ομάδα 12 βαθμούς πίσω της.

Δείτε το βίντεο με την επαφή ανάμεσα στον Φερνάντο Αλόνσο και τον Μικ Σουμάχερ στο Ιστανμπούλ Παρκ.

Image credit: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!