Πήρε και βαθμούς ποινής ο Αλόνσο

Πάνος Σεϊτανίδης
Πήρε και βαθμούς ποινής ο Αλόνσο
Το Grand Prix Τουρκίας δεν είχε καθόλου καλή εξέλιξη για τον οδηγό της Alpine.

Το Grand Prix της Κωνσταντινούπολης ήταν ένας αγώνας τον οποίο ο Φερνάντο Αλόνσο θα θέλει να ξεχάσει πολύ γρήγορα. Γιατί ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, ακόμα και για το καλύτερο φετινό του πλασάρισμα, όμως ο Ισπανός φεύγει από την Τουρκία έχοντας μόνο βαθμούς ποινής στις αποσκευές του.

Ο οδηγός της Alpine F1 Team εκκίνησε από την πέμπτη θέση του grid και με τον αγώνα να διεξάγεται σε βρεγμένο οδόστρωμα, με ενδιάμεσα ελαστικά, ήλπιζε η εμπειρία του να τον φέρει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως όλα πήγαν στραβά μετά από μόλις 170 μέτρα.

Τόση είναι η απόσταση μέχρι την πρώτη στροφή και εκεί ουσιαστικά καταστράφηκε ο αγώνας του Αλόνσο αφού το διαφαινόμενο προσπέρασμα επί της Scuderia AlphaTauri του Πιερ Γκασλί, δεν ολοκληρώθηκε. Η επαφή της A521 με την AT02 είχε ως αποτέλεσμα το τετ α κε για τον 40χρονο. Παρότι ο Γάλλος θεωρήθηκε υπαίτιος και τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα ποινής, ο αγώνας του Αλόνσο είχε ήδη καταστραφεί.

Ενδεχομένως και εκνευρισμένος από αυτή την εξέλιξη που τον έριξε δέκατο-έκτο, ο έμπειρος πιλότος έκανε μία μάλλον αισιόδοξη προσπάθεια να περάσει τον Μικ Σουμάχερ από την εσωτερική της στροφής 4. Η Haas και η Alpine συγκρούστηκαν, ο Γερμανός έκανε τετ α κε κι αυτή τη φορά ήταν ο Αλόνσο αυτός που πήρε τα 5 δευτερόλεπτα ποινής.

Όμως μαζί με αυτά, πήρε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Θυμίζουμε πως η συμπλήρωση 12 πόντων ποινής σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, φέρνει αποκλεισμό από έναν αγώνα.

Grand Prix Turkey

Όμως ο Ισπανός δεν ανησυχεί, αφού αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί ποινής που έλαβε από το ξεκίνημα της σεζόν και την επιστροφή του στη Formula 1.

Το πάνελ των αγωνοδικών στο Grand Prix της Κωνσταντινούπολης αποτελούσαν οι Δρ Γκερντ Ένσερ, Φέλιξ Χόλτερ, Ενρίκε Μπερνόλντι και Φατίχ Αλταγιαλί.

Φωτογραφίες: Alpine F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!