Η γκρίνια του Χάμιλτον για τα ελαστικά (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η γκρίνια του Χάμιλτον για τα ελαστικά (vid)
Στην Τουρκία η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ελαστικών αποτέλεσε δύσκολη άσκηση

Ο Λούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε το Grand Prix Τουρκίας στην πέμπτη θέση και με τον Μαξ Φερστάπεν δεύτερο, φεύγει από την Κωνσταντινούπολη και τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, έχοντας χάσει τα ηνία στη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος είναι πλέον έξι πόντους πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Και προφανώς, δεν ήταν ικανοποιημένος, εστιάζοντας στην επιλογή της ομάδας του στον τομέα της στρατηγικής.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μπήκε για αλλαγή ελαστικών στον γύρο 50 (από τους 58), με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορεί να απειλήσει τον τέταρτο Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari) αλλά να απειληθεί από τους Πιερ Γκασλί (Scuderia AlphaTauri) και Λάντο Νόρις (McLaren).

Ήταν ενδεικτική η αντίδρασή του αμέσως μετά το pit stop, στη συνομιλία που είχε μέσω team radio με τον μηχανικό του, Πίτερ Μπόνινγκτον:

ΛΧ: Σε ποια θέση είμαι;
ΠΜ: Στην 5η.
ΛΧ: Δεν έπρεπε να μπω μέσα για αλλαγή. Έχω μετατοπίσεις στο πέλμα του ελαστικού. Σας το είπα!

Μιλώντας στη μεικτή ζώνη της πίστας της Κωνσταντινούπολης, ο οδηγός της Mercedes-AMG Petronas ήταν πιο ήρεμος αλλά και πάλι, άσκησε κριτική στην ομάδα του για την επιλογή της.

«Ο Ocon έφτασε στον τερματισμό χωρίς αλλαγή ελαστικών άρα υποθέτω πως θα μπορούσα κι εγώ. Όμως τα ελαστικά ήταν πλέον δίχως αυλακώσεις, άρα δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν. Υπήρχε λοιπόν προβληματισμός σχετικά με την αντοχή τους. Αλλά δεν ήμουν καν γρήγορος στο τέλος. Δυσκολευόμουν, είχα περιορισμένη πρόσφυση, δεν ξέρω γιατί. Και μετά, εντελώς ξαφνικά, ο ρυθμός μου δεν ήταν τόσο κακός. Κρίνοντας εκ των υστέρων, θα έπρεπε είτε να μείνω στην πίστα με το ίδιο σετ, είτε να μπω για αλλαγή πολύ νωρίτερα. Διότι μπαίνοντας οκτώ γύρους πριν το τέλος, δεν έχεις το χρόνο να περάσεις τη φάση των μετατοπίσεων στο πέλμα του ελαστικού ενδιάμεσων συνθηκών σε μία πίστα που στεγνώνει. Όταν λοιπόν περνούσα αυτή τη φάση, παραλίγο να χάσω κι άλλες θέσεις. Ήταν απογοητευτικό αλλά δεν αλλάζει», σχολίασε ο Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!