GP Τουρκίας FP1: Ταχύτερος με διαφορά ο Χάμιλτον

GP Τουρκίας FP1: Ταχύτερος με διαφορά ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Τουρκίας, ξεκινώντας δυναμικά το αγωνιστικό τριήμερο.

Η Formula 1 επέστρεψε στην Τουρκία, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ο ταχύτερος στο FP1 στο διαφορετικό Ιστανμπούλ Παρκ, με την πρόσφυση να είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με το 2020. Τα μέτρα που πήραν οι διοργανωτές δούλεψαν και από την πρώτη στιγμή τα μονοθέσια ήταν κατά πολύ ταχύτερα σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια του FP1, γνωστοποιήθηκε το γεγονός πως ο Χάμιλτον άλλαξε σε τέταρτο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό θα του κοστίσει 10 θέσεις στη θέση εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Επιπλέον, ανακοινώθηκε από την FIA πως ο οδηγός της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, έχει τη νέα μονάδα ισχύος της Ferrari και θα εκκινήσει τελευταίος το Grand Prix.

Παρά την ποινή όμως, ο Χάμιλτον δεν πτοήθηκε και έγραψε το 1:24.178 στο FP1 για να κατακτήσει την 1η θέση στη διαδικασία. Ο Βρετανός χρησιμοποίησε τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν 0,425 δευτ. ταχύτερος του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing δυσκολεύτηκε με το στήσιμο του μονοθεσίου του στο μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας, όμως κατάφερε στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια να βρεθεί κοντά στο μεγάλο του αντίπαλο. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Σάρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, γράφοντας το 1:24.654. Ο Μονεγάσκος ήταν εξ’αρχής γρήγορος και στα αποτελέσματα μόλις 0,051 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν.

Ο Βάλτερι Μπότας έφερε τη δεύτερη Mercedes W12 στην 4η θέση, έχοντας διαφορετικό στήσιμο σε σχέση με τον teammate του, όμως η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 0,6 δευτ. Ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari έκανε επίσης έναν ανταγωνιστικό χρόνο και βρέθηκε στην 5η θέση.

Θετικό ξεκίνημα στο τριήμερο είχε Εστεμπάν Οκόν και η Alpine με την 6η θέση στο FP1. O Γάλλος ήταν μόλις 0,731 δευτ. μακριά από τον Χάμιλτον και άφησε στην 7η θέση τον Λάντο Νόρις της McLaren για 0,4 δευτ. Ο Πιέρ Γκασλί συνέχισε για ακόμα μια φορά εντός της πρώτης 10άδας, την οποία έκλεισαν οι Φερνάντο Αλόνσο με Alpine και Σέρτζιο Πέρεζ με Red Bull.

O Τζόρτζ Ράσελ είχε μια πολύ καλή πρώτη περίοδο στην 11η θέση, μόλις 1,5 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ακολούθησε πίσω του, ενώ ταχύτερος οδηγός της Aston Martin ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ στη 13η θέση. Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι ακολούθησε ενώ ο Νικολάς Λατίφι ήταν 15ος μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν της Alfa Romeo. Ακολούθησαν οι Λανς Στρολ, Γιούκι Τσουνόντα, ενώ ταχύτερος οδηγός της Haas ήταν ο Μικ Σουμάχερ στη 19η θέση.

Η δράση συνεχίζεται στην πίστα του Ιστανμπούλ Παρκ στις 15:00 ώρα Ελλάδος με το FP2. Ακολουθείστε τη δράση του τριημέρου στο Gazzetta, όπως επίσης τα LIVE στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Αποτελέσματα FP1 GP Τουρκίας

GP Τουρκίας

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!