Τελευταίος θα ξεκινήσει ο Σάινθ στην Τουρκία

Τελευταίος θα ξεκινήσει ο Σάινθ στην Τουρκία
Ο Κάρλος Σάινθ θα αναγκαστεί να ξεκινήσει το GP Τουρκίας από το πίσω μέρος του grid, καθώς η Ferrari θα «φορέσει» τέταρτη μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του.

Η Ferrari θα φέρει τη νέα αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στην Τουρκία και για τον Κάρλος Σάινθ και αυτό θα έχει συνέπεια ο Ισπανός να ξεκινήσει από την «ουρά» του grid τον αγώνα. Η Scuderia έβαλε τον αναβαθμισμένο κινητήρα στον Σάρλ Λεκλέρ στη Ρωσία, με τον Μονεγάσκο να είναι εντός βαθμών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προτού κάνει το μεγάλο λάθος (δεν μπήκε για αλλαγή ελαστικών σε ενδιάμεσα ενώ είχε ξεκινήσει να βρέχει) και τερματίσει τελικά στη 15η θέση.

Η νέα μονάδα ισχύος έχει εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, που θα είναι η βάση για αυτό που θα χρησιμοποιήσει το 2022, όταν θα τεθεί σε ισχύ το πάγωμα εξέλιξης. Σύμφωνα με την ίδια τη Ferrari, τα πρώτα δείγματα που σύλλεξε από τον κινητήρα είναι πολύ θετικά.

Ο Σάινθ είναι ο 7ος οδηγός στο 2021 που θα φορέσει τέταρτο κινητήρα, ξεπερνώντας αριθμητικά το όριο που έχουν θέσει οι κανονισμοί. Ένας ακόμα οδηγός που είναι εξαιρετικά πιθανό πως θα αλλάξει σε τέταρτο κινητήρα είναι ο Λιούις Χάμιλτον, με το GP Τουρκίας να είναι ο αγώνας που η Mercedes σκέφτεται σοβαρά να το πράξει.

Η Ferrari ανακοίνωσε επίσης πως ο επικεφαλής της, Ματία Μπινότο δεν θα βρεθεί στην Τουρκία και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από το εργοστάσιο της ομάδας στο Μαρανέλο. Ο Μπινότο συνεχίζει τη σκληρή προετοιμασία της ιταλικής ομάδας για το κρίσιμο 2022 και την τεράστια αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!