To όραμα της Citroën για την αυτόνομη και αστική κινητικότητα

To όραμα της Citroën για την αυτόνομη και αστική κινητικότητα
Η Citroën προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων στο σύγχρονο περιβάλλον μετασχηματισμού της αστικής κινητικότητας, προτείνοντας έξυπνες και βιώσιμες λύσεις προσιτές σε όλους.

Η μετακίνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση στην καθημερινή ζωή, ειδικά στις πόλεις. Με την έντονη ζωή και τις αυξανόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες που εμφανίζονται, ο πληθυσμός των πόλεων αυξάνεται, επομένως οι συνθήκες ταξιδιού πρέπει και αυτές να αλλάξουν, να ανανεωθούν. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκάλεσε η Covid-19, αύξησε τις προσδοκίες των κατοίκων των πόλεων για καθαρότερους, ασφαλέστερους και πιο ευέλικτους τρόπους ταξιδιού που συμμορφώνονται με τους κανόνες διατήρησης κοινωνικής απόστασης, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη του αστικού τοπίου, ενώ προσαρμόζονται και οι λύσεις έξυπνης κινητικότητας για το μέλλον. Η εμφάνιση αυτόνομων οχημάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης στις πόλεις. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις δεν έχουν μεσοπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα, λόγω του υψηλού κόστους των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε σύγκριση με τη ζήτηση.

Για να απαντήσουν σε αυτό το πρόβλημα, η Citroën, η Accor και η JCDecaux συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια δημιουργική συλλογική λύση, υπό την ομπρέλα της συνεργασίας με την ονομασία “The Urban Collëctif”. Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η μελλοντική κινητικότητα πρέπει να αφορά την ασφάλεια και την ευημερία, το Urban Collëctif δημιούργησε μια επαναστατική ιδέα κινητικότητας, στηριζόμενη στα 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας του στην καινοτομία. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Citroën Autonomous Mobility Vision, η ιδέα αυτή βασίζεται σε μια αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα κινητικότητας, το Citroën Skate, καθώς και Pods για διαφορετικές υπηρεσίες και εφαρμογές.

Citroen

Διαχωρίζοντας την πλατφόρμα από τις υπηρεσίες κινητικότητας, αυτή η ιδέα προσφέρει την ευκαιρία να μεγιστοποιήσετε τη χρήση της αυτόνομης τεχνολογίας, ενώ επεκτείνετε τις προσφορές υπηρεσιών. Το Citroën Skate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα Pods κατά παραγγελία, ενώ προσφέρει ασυναγώνιστη άνεση χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία της Citroën.

Οι βάσεις, που είναι σχεδιασμένες για το “The Urban Collëctif”, απεικονίζουν τις δυνατότητες των προσεγγίσεων ανοιχτού κώδικα, προσφέροντας τρεις καινοτόμες και εξαιρετικά διαφορετικές υπηρεσίες κινητικότητας: Sofitel En Voyage, μια αποκλειστική εμπειρία αστικής κινητικότητας, Pullman Power Fitness, ένας νέος τρόπος αθλητισμού, ενώ μετακινείστε και με το JCDecaux City Provider, μια πρωτοποριακή υπηρεσία αστικής κινητικότητας κατά παραγγελία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Citroen, Βινσάντ Κομπέ, δήλωσε σχετικά. «Στη Citroën, εξετάζουμε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τάσεις για να προβλέψουμε τις προσδοκίες και τις ανάγκες των καταναλωτών. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα αντίληψη μπορεί να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της αστικής κινητικότητας: κοινόχρηστο, ηλεκτρικό και αυτόνομο. Με τη λύση που παρουσιάζουμε σε συνεργασία με την Accor και την JCDecaux, επινοούμε την αυτόνομη κινητικότητα για όλους»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Accor, Σεμπαστιέν Μπαζίν, πρόσθεσε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Citroën και την JCDecaux για αυτό το καινοτόμο έργο. Με σχεδόν 5.200 ξενοδοχεία παγκοσμίως, ο Όμιλος μας δραστηριοποιείται στο τοπικό οικοσύστημα και δεσμεύεται να προσφέρει ακόμα πιο αποκλειστικές εμπειρίες, τόσο στους ταξιδιώτες, όσο και στις τοπικές κοινότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων. Η επέκταση της ξενοδοχειακής εμπειρίας έξω από τους τοίχους των εγκαταστάσεών μας, είναι σύμφωνη με το τολμηρό και μοντέρνο όραμά μας για τη φιλοξενία».

Ο Co-Chief Executive Officer της JCDecaux, Ζαν-Σάρλ Ντεκό, είπε: «Η συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους για την ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων λύσεων για τη βιώσιμη βελτίωση της ζωής στην πόλη, είναι απόλυτα σύμφωνη με την αποστολή της JCDecaux. Το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας με τη Citroën και την Accor, το “Urban Collëctif” συμβολίζει την επιθυμία του JCDecaux να συνεχίσει να καινοτομεί και να φανταστεί τις υπηρεσίες αστικής κινητικότητας του μέλλοντος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!