Το πρώτο teaser του μικρού crossover της Toyota

Πάνος Σεϊτανίδης
Το πρώτο teaser του μικρού crossover της Toyota
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της έκδοσης παραγωγής του Aygo X.

Μετά το Yaris Cross, η Toyota επιβεβαίωσε την έλευση του ολοκαίνουριου Aygo X, του εκπροσώπου της ιαπωνικής μάρκας στην δημοφιλή και ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών crossover.

Βέβαια σύμφωνα με την Toyota, όπου βλέπετε «X» το διαβάζετε «Cross», αφού αυτό θα είναι το όνομα που θα συνοδεύει το νέο αστικό crossover που έρχεται να ταράξει τα νερά της κατηγορίας Α.

Από αυτή την εικόνα δεν είναι σαφές πόσο από το πρωτότυπο Aygo X Prologue που είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο, θα περάσει στη τελική έκδοση η οποία θα αποκαλυφθεί τον προσεχή Νοέμβριο και θα μπει στη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2022.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως πρόκειται για μία νέα εποχή για το εν λόγω μοντέλο αφού για πρώτη φορά από το 2007 που λανσαρίστηκε (η δεύτερη γενιά του ήρθε το 2014) δεν θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το PSA Group. Μέχρι πρότινος, το Aygo, το Citroen C1 και το Peugeot 108 ήταν ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο, με διαφορετικό περιτύλιγμα.

Toyota Aygo X Prologue

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα μοιάζει το Aygo X με το πρωτότυπο Aygo X Prologue

Τώρα, το Aygo X θα πατάει στη πλατφόρμα GA-B την οποία είδαμε στο νέο Yaris αλλά και στο Yaris Cross (το οδηγήσαμε στο Βέλγιο, δείτε περισσότερα πατώντας εδώ). Σχεδιασμένο, κατασκευασμένο και εξελιγμένο εξ ολοκλήρου από την ιαπωνική εταιρεία και συγκεκριμένα το Κέντρο Εξέλιξης της επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στο Κολίν της Τσεχίας.

Δεν είναι τυχαίο πως η μάρκα εστίασε στις ευρωπαϊκές αγορές και τις σχεδιαστικές τάσεις που «πείθουν» περισσότερο το νεανικό κοινό της Γηραιάς Ηπείρου, θέλοντας να λανσάρει κάτι εντελώς διαφορετικό αισθητικά αλλά στα γνώριμα ποιοτικά στάνταρ της.

Αυτό το οποίο αποτελεί ίσως έκπληξη αλλά είναι στρατηγική επιλογή της Toyota, είναι πως δεν θα υπάρξει υβριδική έκδοση, με στόχο να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη παραγωγής και κατά συνέπεια, η τιμή πώλησης του μοντέλου.

Περισσότερα, τον επόμενο μήνα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!