Ζορίστηκε στο Όστιν ο Ρόσι

Ζορίστηκε στο Όστιν ο Ρόσι
O Βαλεντίνο Ρόσι παραδέχεται πως οι απαιτήσεις του MotoGP σήμερα είναι πολύ μεγάλες για το επίπεδο φυσικής κατάστασης που βρίσκεται ο ίδιος.

To φετινό GP ΗΠΑ ήταν ένας ακόμα αγώνας όπου ο αναβάτης της Petronas SRT Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Ο Ιταλός θρύλος ξεκίνησε τον αγώνα στην 20η θέση και τερμάτισε εν τέλει στη 15η, παίρνοντας μόλις έναν βαθμό.

Ο βετεράνος αναβάτης παραδέχθηκε πως ο αγώνας στο Όστιν ήταν ένας από τους δυσκολότερους της καριέρας του, έχοντας έντονη κούραση στο τέλος. «Σήμερα ξεκουραζόμαστε για δύο-τρεις μέρες και μετά πρέπει να προπονηθούμε σκληρά για τους επόμενους τρεις αγώνες. Σήμερα είναι καταστροφικό το σπορ για τη φυσική μου κατάσταση, είναι πάρα πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό. Οι μοντέρνες μοτοσικλέτες του MotoGP είναι πολύ απαιτητικές και πριν τον αγώνα της Κυριακής είσαι ήδη κουρασμένος από το Σάββατο και την Παρασκευή. Οπότε πρέπει να είσαι σε τέλεια φυσική κατάσταση και μικρός σε ηλικία. Μπορώ να είμαι στο 100% της φυσικής μου κατάστασης, αλλά να γίνω νεότερος είναι πολύ δύσκολο».

Ο Ρόσι αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα του στο GP ΗΠΑ και αποκάλυψε γιατί επέλεξε το μεσαίο πίσω ελαστικό. «Δοκίμασα το μαλακό ελαστικό, αλλά ήμουν αργός. Έκανα λοιπόν τη σωστή επιλογή με το μεσαίο ελαστικό, διότι στο τέλος κατάφερα να κάνω προσπεράσματα και να πάρω τον τελευταίο βαθμό. Δεν ήταν φανταστικό, αλλά όχι και τόσο κακό».

Ο Ρόσι βρίσκεται στην 21η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς.

Image credit: Petronas SRT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!