Η Ferrari είχε προσπαθήσει να «κλέψει» τον Χάμιλτον από τη McLaren

Η Ferrari είχε προσπαθήσει να «κλέψει» τον Χάμιλτον από τη McLaren
Ο CEO της F1, Στεφάνο Ντομενικάλι, αποκάλυψε την προσπάθεια να στρατολογήσει τον Λιούις Χάμιλτον όταν ήταν επικεφαλής της Ferrari.

Φως στη θολή περίοδο της προσπάθεια της Ferrari να ντύσει στα κόκκινα τον Λιούς Χάμιλτον, έριξε ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι. Ο Ιταλός διετέλεσε επικεφαλής της Scuderia από το 2008 ως τις αρχές του 2014, έχοντας διαδεχθεί τον Ζαν Τοντ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2008, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο πρωτάθλημα οδηγών το 2010 και το 2012 με τον Φερνάντο Αλόνσο. Όμως στα χρόνια εκείνα, ο 56χρονος είχε προσπαθήσει να πάρει τον Χάμιλτον από τη McLaren.

«Για να είμαι ειλικρινής, ναι. Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να έρθει ο Χάμιλτον στη Ferrari. H απάντηση που έδωσε εκείνη την περίοδο ήταν η σωστή. Υπάρχει μια πολύ σημαντική ταινία για εμένα, το “Sliding Doors” που με κάνει να θυμάμαι πως αν δεν μπεις στο ασανσέρ, παραμένεις στον ίδιο όροφο. Αυτή ήταν η κατάσταση που ζούσε τότε ο Χάμιλτον. Δεν πιστεύω πως πρέπει να τον κατηγορήσουμε για τις επιλογές του, γιατί έκανε μια καταπληκτική καριέρα», δήλωσε ο CEO της Formula 1 στο Sky Sports.

Την 1η Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την τελευταία νίκη του Μίχαελ Σουμάχερ στη Formula 1. Ο Χάμιλτον έχει φέτος την ευκαιρία να ξεπεράσει σε πρωταθλήματα τον Γερμανό.

Ο Ντομενικάλι μίλησε για το ενδεχόμενο αυτό και δήλωσε: «Πιστεύω πως τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Αξίζουν μόνο σεβασμό αυτά που έχει καταφέρει ο Χάμιλτον. Θυμάμαι πως λέγαμε για τα επιτεύγματα του Μίχαελ πως δεν θα καταφέρει κανένας άλλος να τον φτάσει. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Πάντα υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει πράγματα που άλλοι κατάφεραν στο παρελθόν. Ο Μίχαελ ήταν ένα μεγάλο σημείο αναφοράς για τον Λιούις. Τώρα, είναι ο Λιούς αυτός που θα αποτελεί ένα μεγάλο σημείο αναφοράς για την επόμενη γενιά».

Ο Χάμιλτον πρόσφατα δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός πως δεν έχει οδηγήσει για τη Ferrari στην καριέρα του. Η θέση οδηγού στη Scuderia είναι κάτι ιερό για πολλούς οδηγούς, ενώ για άλλους ένα άπιαστο όνειρο.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes είναι στην κορυφή της βαθμολογίας για 2 βαθμούς έναντι του Μαξ Φερστάπεν και διεκδικεί το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!