H τελευταία νίκη του Μίχαελ Σουμάχερ στη Formula 1 (vid)

H τελευταία νίκη του Μίχαελ Σουμάχερ στη Formula 1 (vid)
Την 1η Οκτωβρίου του 2006, πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, ο Μίχαελ Σουμάχερ πανηγύρισε με τη Ferrari την τελευταία του νίκη στη Formula 1.

Σε ένα εντυπωσιακό και ανατρεπτικό GP Κίνας, που διεξήχθη σε βρόχινες συνθήκες, ο Μίχαελ Σουμάχερ με τρομερή οδήγηση και εξαιρετική στρατηγική από τη Ferrari κατέκτησε την 91η και τελευταία νίκη της σπουδαίας καριέρας του. Το ημερολόγιο εκείνη την ημέρα έγραφε 1η Οκτωβρίου 2006.

Στην αρχή του αγώνα, οι οδηγοί φορούσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής, με τις δύο Renault των Φερνάντο Αλόνσο και Τζανκάρλο Φισικέλα να προηγούνται. Ο Κίμι Ράικονεν της McLaren είχε εξαιρετικό ρυθμό ανεβαίνοντας γρήγορα στη 2η θέση, ενώ ο Σουμάχερ προσπέρασε εύκολα τις δύο Honda των Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο, ώστε να ανέβει 4ος. Ένα μηχανικό πρόβλημα έθεσε τον Ράικονεν εκτός αγώνα, με τον Σουμάχερ να είναι πίσω από τον Φισικέλα.

Όταν ήρθε η ώρα των pit-stop, η Renault έκανε λάθος με τα ελαστικά στον Αλόνσο, με τον Ισπανό να χάνει τη διαφορά 25 δευτερολέπτων που είχε δημιουργήσει. Ο Φισικέλα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην περάσει τον teammate του, όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Σουμάχερ ακολούθησε λίγο αργότερα, ενώ η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Η Ferrari έφερε πρώτη τον Γερμανό για αλλαγή σε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, με τη Renault να ακολουθεί ένα γύρο μετά. Όμως ο Σουμάχερ είχε ήδη φέρει τα ελαστικά του στην κατάλληλη θερμοκρασία και πέρασε στην 1η θέση πατώντας μάλιστα εκτός πίστας με το μισό μονοθέσιο κατά την προσπέραση στον Φισικέλα.

Με αυτόν τον τρόπο ήρθε η τελευταία νίκη στη σπουδαία καριέρα του θρύλου Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος διεκδίκησε τον τίτλο εκείνη τη χρονιά αλλά τον έχασε για 13 βαθμούς από τον Φερνάντο Αλόνσο. Στο τέλος της αποχώρησσε από τη Ferrari και (προσωρινά) από τη Formula 1.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!