Απογοητευμένος ο Νόρις από τα μονοθέσια του 2022

Απογοητευμένος ο Νόρις από τα μονοθέσια του 2022
Ο οδηγός της McLaren Λάντο Νόρις δοκίμασε το μονοθέσιο του 2022 στον προσομοιωτή και δεν εντυπωσιάστηκε καθόλου από τον τρόπο που συμπεριφέρονται.

Η Formula 1 θα μπει σε μια νέα εποχή από το 2022, με την εμφάνιση των μονοθεσίων να αλλάζει πλήρως. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί έχουν στόχο να φέρουν πιο κοντά τις ομάδες από πλευράς απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα να είναι φιλικά στις μάχες ανάμεσα στους οδηγούς. Οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται στην τελική φάση σχεδιασμού των νέων μονοθεσίων, ενώ οι οδηγοί τα έχουν δοκιμάσει στους ιδιαίτερα πολύπλοκους αλλά υπερσύγχρονους προσομοιωτές.

Ο Λάντο Νόρις αποκάλυψε πως δοκίμασε το μονοθεσιο του της McLaren στον προσομοιωτή της ομάδας αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα πρώτα δείγματα των νέων μονοθεσίων. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό μονοθέσιο στην οδήγηση. Δεν είναι τόσο ωραίο όσο το φετινό. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει με τις άλλες ομάδες. Θα δούμε, δεν έχει πολύ νόημα να σκεφτόμαστε αν είναι καλό ή κακό. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δουλειά και ελπίζω του χρόνου να πάμε στις χειμερινές δοκιμές με ένα καλό μονοθέσιο. Το μόνο μονοθέσιο που έχουμε δει είναι αυτό στο Σίλβερστον. Αυτό που έχουμε στο εργοστάσιο είναι σχεδιασμένο σε ένα χαρτί. Έχουμε δει κάποιους σχεδιασμούς, κάθε εβδομάδα βλέπουμε και κάτι καινούργιο που κάνει το μονοθέσιο ταχύτερο», δήλωσε ο Βρετανός στο motorsport.com.

Από τη μεριά του, ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, πιστεύει πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο απαιτητικός στην καριέρα του. «Πιστεύω πως θα εξαρτηθεί περισσότερο η απόδοση από το πώς λειτουργούμε στον προσομοιωτή και πώς θα αποδώσουμε στις χειμερινές δοκιμές. Μετά από τρεις-τέσσερις αγώνες θα έχουμε κατανοήσει πλήρως τη δυναμική και τους κανονισμούς και αυτό θα καθορίσει τα αποτελέσματα του καθενός. Δεν θα έχει μεγάλη διαφορά η εξοικείωση με το μονοθέσιο. Μπορεί να κάνουμε την πιο σκληρή δουλειά φέτος, διότι χρειάζονται πολλές ώρες στον προσομοιωτή και πρέπει το χειμώνα να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο με την ομάδα».

Οι αλλαγές στους κανονισμούς του 2022 θα είναι οι μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία και οι περισσότερες ομάδες έχουν στρέψει εκεί την προσοχή τους από πολύ νωρίς τη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!