MotoGP ΗΠΑ FP3: Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Μίλερ

MotoGP ΗΠΑ FP3: Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Μίλερ
O Τζακ Μίλερ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του COTA, με τις θέσεις στο Q2 να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί.

Με ένα γύρο στο τέλος του FP3, o Τζακ Μίλερ έκανε έναν καταπληκτικό χρόνο και πήρε την 1η θέση για την Ducati, οδεύοντας με το κεφάλι ψηλά στις κατατακτήριες του GP ΗΠΑ. Η βροχή έμεινε μακριά και πάλι, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε ομάδες και οδηγούς να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για τις κατατακτήριες και τον αγώνα. Μάλιστα είχαμε ορισμένες εκπλήξεις στο FP3, ενώ οι απαιτητικές αναπηδήσεις, έκαναν δύσκολο το έργο πολλών.

Όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν ο αναβάτης της Ducati, Τζακ Μίλερ, όντας 2:02.923, έχοντας ένα καταπληκτικό πρώτο κομμάτι στην πίστα, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από όλους. Ο χρόνος του ήταν τόσο εντυπωσιακός που άφησε τον Τακάκι Νακαγκάμι της LCR Honda στη 2η θέση για 0,679 δευτ. Ο Ιάπωνας ήταν επίσης εντυπωσιακός και στις κατατακτήριες πρέπει να στοχεύει αρκετά ψηλά. Ο Άλεξ Ρινς πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την 3η θέση για λογαριασμό της Suzuki, έχοντας ως ταχύτερη επίδοση το 2:03.727.

Ο Μαρκ Μάρκεθ δεν πίεσε ιδιαίτερα στο πρωινό σκέλος, όμως βελτίωσε το χρόνο του σε σύγκριση με χθες. Ο αναβάτης της Honda πήρε την 4η θέση με χρόνο στο 2:03.804 και ήταν 0,019 δευτ. μπροστά από τον αναβάτη της Pramac Ducati, Ζοάν Ζαρκό. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha στο FP3 και ο τελευταίος που βρέθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Μίλερ. Ο Μπραντ Μπίντερ με χρόνο στο τέλος του FP3 κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Q2, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι δύο Ducati των Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν. Οι 10 πρώτοι θα συμμετάσχουν αυτόματα στο Q2 στις κατατακτήριες.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα θα δοκιμάσει την τύχη του στο Q1, καθώς έμεινε στην 11η θέση του FP3. O Ενέα Μπαστιανίνι ήταν και πάλι εντυπωσιακός στην 12η θέση μπροστά από τον Ζοάν Μιρ. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι βρέθηκε στη 14η θέση και ήταν μπροστά από τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ακολούθησαν οι Λούκα Μαρίνι, Αντρέα Ντοβιτσιόσο, Άλεξ Μάρκεθ, Αλέις Εσπαργκαρό και Ντανίλο Πετρούτσι.

Οι κατατακτήριες είναι προγραμματισμένες για τις 22:10 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή τους μέσω του LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα FP3 GP ΗΠΑ

GP ΗΠΑ FP3

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!