MotoGP ΗΠΑ FP2: Μάχη στα χιλιοστά Μάρκεθ και Μίλερ

MotoGP ΗΠΑ FP2: Μάχη στα χιλιοστά Μάρκεθ και Μίλερ
O Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Όστιν, με τα αποτελέσματα ενδεχομένως να αποδειχθούν καθοριστικά για τη συνέχεια του τριημέρου.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Όστιν, με τον Μαρκ Μάρκεθ να είναι στην κορυφή των χρόνων στο FP2, που διεξήχθη στο στεγνό, καθώς η βροχή έμεινε μακριά από την πίστα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να βγουν στο τέλος της διαδικασίας με φρέσκο σετ μαλακής γόμας και να γράψουν έναν πολύ γρήγορο χρόνο. Οι χρόνοι είναι άκρως σημαντικοί για τους αναβάτες, καθώς η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο πως στο FP3 θα βρέχει. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα οι 10 πρώτοι του FP2 είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στο Q2.

O αναβάτης της Honda, Μαρκ Μάρκεθ, έκανε το δύο στα δύο την Παρασκευή στο Όστιν, σημειώνοντας στο τέλος του FP2 το 2:04.164. Ο χρόνος του μπορούσε να βελτιωθεί κι άλλο, όμως έκανε λάθος στη στροφή 10 στον τελευταίο του γύρο και δεν τα κατάφερε. Στη 2η θέση της διαδικασίας βρέθηκε και πάλι ο Τζακ Μίλερ της εργοστασιακής Ducati, με τον Αυστραλό να είναι μόλις 0,015 δευτ. πίσω από τον Ισπανό. Στην 3η θέση ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, με τον Γάλλο να έχει μια πολύ ικανοποιητική διαδικασία με καλύτερο χρόνο στο 2:04.366.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Πολ Εσπαργκαρό με τη δεύτερη εργοστασιακή Honda, 0,3 δευτ. πίσω από τον teammate του, ενώ ο Τακάκι Νακαγκάμι με την 5η θέση επιβεβαίωσε πως οι μοτοσικλέτες του HRC βολεύονται στην πίστα του COTA.

Ακολούθησαν τρεις ακόμα Ducati, με τον διεκδικητή του Τίτλου, Πέκο Μπανάια να οδηγεί τους Χόρχε Μαρτίν και Ζοάν Ζαρκό, γράφοντας πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Ο Άλεξ Ρινς δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση, ενώ εντυπωσιακός ήταν και πάλι ο Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM ήταν μόλις στην 11η θέση με ταχύτερη επίδοση το 2:04.852, ενώ πίσω του ήταν ο πολύ δυνατός Λούκα Μαρίνι. Ο πρωταθλητής Ζοάν Μιρ της Suzuki βρέθηκε μόλις στη 13η θέση, ενώ ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με το 2:05.137 εντυπωσίασε με τη 14η θέση, ξεπερνώντας τον Φράνκο Μορμπιντέλι της εργοστασιακής Yamaha.

O Βαλεντίνο Ρόσι ήταν μόλις στη 17η θέση, 1,4 δευτ. πίσω από τον χρόνο του Μάρκεθ και δύσκολα θα τον δούμε στο Q2 αύριο. Οι Μιγκέλ Ολιβέιρα και Αλέις Εσπαργκαρό είχαν πτώση στα τελευταία λεπτά και δεν έγραψαν χρόνο με νέο φρέσκο σετ ελαστικών, όμως ήταν μπροστά από τις δύο Tech3 KTM των Ντανίλο Πετρούτσι και Ίκερ Λεκουόνα.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 17:55 με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα.

Αποτελέσματα FP2 GP ΗΠΑ

GP ΗΠΑ FP2

Image credit: Michelin Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!