Το Renault 5 Prototype κέρδισε το «Concept Car of the Year»

Το Renault 5 Prototype κέρδισε το «Concept Car of the Year»
Το πρωτότυπο αυτοκίνητο Renault 5 Prototype επιλέχθηκε ως το «Concept Car of the Year» από την ιστοσελίδα Car Design Review.

H Renault είδε το 5 Prototype να παίρνει μια πολύ σημαντική διάκριση και να βραβεύεται ως «Concept Car of the Year» του 2021 από την ιστοσελίδα Car Design Review. Το πρωτότυπο μοντέλο τονίζει την πρόθεση της γαλλικής φίρμας να κάνει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ακόμα πιο προσιτά στην Ευρώπη. Το Renault 5 Prototype είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που προωθεί ένα από τα διαχρονικά αγαπημένα μοντέλα της Renault στο μέλλον, με μια σύγχρονη ηλεκτρική πινελιά.

Το Renault 5 Prototype τέθηκε αντιμέτωπο με άλλα πρωτότυπα αυτοκίνητα που παρουσίασαν κατασκευαστές. Η αξιολόγηση έγινε ανάμεσα σε 8 πρωτότυπα από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2021.

Ο αντιπρόεδρος της Renault, Ζιλ Βιδάλ, μίλησε για τη βράβευση αυτή. «Η βράβευση του Renault 5 ως το «Concept Car of the Year» δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα σχεδιασμού της Renualt. Είμαστε τρομερά περήφανοι γι’αυτό. Είμαστε επίσης περήφανοι για τις εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στον Τύπο αλλά και στο κοινό, με δεδομένο πως το 90% του εξωτερικού σχεδιασμού θα περάσει στην παραγωγή».

Η έκδοση παραγωγής του Renault 5 Prototype αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2024.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!