Άγνωστη η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull

Άγνωστη η ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull
Η Red Bull Racing πιστεύει πως οι εναπομείναντες αγώνες δεν ταιριάζουν απαραίτητα στην ίδια ή στη Mercedes, με τις πιθανότητες για τον τίτλο να είναι στο 50-50.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, με τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν να χωρίζονται για μόλις 2 βαθμούς, έπειτα από 15 αγώνες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, υπήρξαν πίστες που βόλευαν τόσο τη μία ομάδα αλλά και την άλλη, αλλά είναι αδύνατο να προβλεφθεί τι θα γίνει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, πιστεύει πως δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα αναφορικά με τη δυναμική των δύο ομάδων στους επόμενους αγώνες. «Δεν πιστεύω πως υπάρχουν πίστες που ξεχωρίζουν, όπως αυτές της Ρωσίας και της Ιταλίας. Σίγουρα η Mercedes θα είναι δυνατή στην Τουρκία, κέρδισαν εκεί πέρυσι. Αλλά μετά έχουμε το Όστιν και ακολουθούν η Βραζιλία και το Μεξικό όπου παραδοσιακά εμείς είμαστε δυνατοί. Δεν ξέρουμε τίποτα για το Κατάρ, δεν ξέρουμε τίποτα ούτε για τη Τζέντα. Μετά έχουμε το Άμπου Ντάμπι. Οπότε οι πιθανότητες είναι 50-50 ανάμεσα στους δύο, κάτι που ευνοεί λίγο περισσότερο τον έναν εκ των δύο».

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, με βάση την ανατρεπτική σεζόν που διανύουμε, δεν πιστεύει πλέον πως μια ομάδα θα έχει πλεονέκτημα. «Έχω σταματήσει να περιμένω το αν μια πίστα είναι ιστορικά καλή για εμάς με τους νέους κανονισμούς που έχουμε. Ξέραμε πως η Μόντσα και το Σότσι θα είναι στα μέτρα μας. Αμφιβάλω αν μια από τις δύο ομάδες θα κάνει κάποιο άλμα προόδου ή θα πέσει πολύ πίσω. Θα κριθεί με το ποιος κάνει την καλύτερη δουλειά. Όμως δεν πιστεύω πως κάποια ομάδα ή οδηγός έχουν την άνεση να είναι χαλαροί, διότι η διαφορά είναι πολύ μικρή».

Στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Mercedes προηγείται έναντι 33 βαθμών της Red Bull Racing με 7 αγώνες να απομένουν.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!