Το νέο Volkswagen Golf R Estate είναι εδώ και πιο δυνατό από ποτέ (pics)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Το νέο Volkswagen Golf R Estate είναι εδώ και πιο δυνατό από ποτέ (pics)
Η Volkswagen αποκάλυψε το νέο και άκρως δυναμικό Golf R Estate, με σπορ προφίλ και πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης.

Το νέο Volkswagen Golf R Estate παρουσιάστηκε από τη γερμανική μάρκα και έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητα του οδηγού. Το σπορ μοντέλο διαθέτει βελτιωμένη απόδοση και το νέο σύστημα τετρακίνησης της Volkswagen, ονόματι 4MOTION. Το Golf R Estate θέτει επίσης οπτικά σημεία αναφοράς με το σπορ εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό του.

Οδηγική εμπειρία σε νέα επίπεδα

Volkswagen Golf R Estate

Όπως και το συμπαγές Golf R, το Golf R Estate έρχεται επίσης με το πρόσφατα ανεπτυγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION, συμπεριλαμβανομένου του διανύσματος ροπής R Performance με έλεγχο της ροπής στον πίσω άξονα. Αυτό όχι μόνο κατανέμει την ισχύ μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα όπως απαιτείται, αλλά και μεταξύ κάθε πίσω τροχού. Το καινοτόμο σύστημα κίνησης αυξάνει σημαντικά την ευκινησία του νέου Golf R Estate, ιδιαίτερα στις στροφές. Ταυτόχρονα, αυξάνει επίσης την ασφάλεια, καθώς περισσότερη ισχύς οδηγείται στον εξωτερικό τροχό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κατά τις στροφές. Αυτό παρέχει στο αυτοκίνητο υψηλό επίπεδο πρόσφυσης, ενώ διατηρεί ουδέτερα χαρακτηριστικά χειρισμού.

Volkswagen Golf R Estate

Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION συνδέεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager με άλλα συστήματα πλαισίου, όπως το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού (XDS) και το προαιρετικό Dynamic Chassis Control (DCC), το οποίο επιτρέπει διάφορες διαμορφώσεις. Το αποτέλεσμα: ακριβής και ουδέτερη οδηγική εμπειρία, βέλτιστη πρόσφυση και εξαιρετική ευκινησία. Η τελική ρύθμιση του νέου Golf R Estate πραγματοποιήθηκε στο Νίρμπουργκινγκ Νορντσλάιφε.

Με το προαιρετικό πακέτο R-Performance, το νέο Golf R Estate διαθέτει δύο επιπλέον επιλογές οδήγησης. Αρχικά έχουμε τη λειτουργία «Special», που όλες οι βασικές παράμετροι οδήγησης έχουν σχεδιαστεί για το Νορντσλάιφε, όπως επίσης και για άλλες παρόμοιες απαιτητικές πίστες. Η λειτουργία οδήγησης «Drift» προσφέρει νέα δυναμική οδήγησης μακριά από δημόσιους δρόμους.

Volkswagen Golf R Estate

Το Golf R Estate τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, από τη σειρά EA888. Στην τέταρτη γενιά του, αυτός ο κινητήρας παράγει 320 ίππος και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Η τυπική τελική ταχύτητα των 250 χλμ/ώρα μπορεί να αυξηθεί στα 270 χλμ/ώρα με το προαιρετικό πακέτο R-Performance.

Η λειτουργία «Comfort», ένα από τα τέσσερα τυπικά προφίλ οδήγησης, έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη άνεση, που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τις παραμέτρους του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του τιμονιού, καθώς και τη διανυσματική ροπή R Performance.

Volkswagen Golf R Estate

Το μακρύ μεταξόνιο του Golf R Estate, που είναι 50 mm μεγαλύτερο από το Golf hatchback, επιτρέπει ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό. Οι επιβάτες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ειδικότερα, επωφελούνται από τις μεγαλύτερες διαστάσεις. Η μέγιστη χωρητικότητα χώρου αποσκευών, όταν φορτώνεται στο επίπεδο της οροφής και με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, είναι 1.642 λίτρα. Το προαιρετικό, ηλεκτρικά ανασυρόμενο τρέιλερ ολοκληρώνει το Golf R Estate ως ένα αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης για καθημερινή χρήση.

Volkswagen Golf R Estate

Το Volkswagen Golf R Estate είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ευρώπη με τιμή εκκίνησης τα 51.585 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!