Ανυπομονεί για το Όστιν ο Μάρκεθ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ανυπομονεί για το Όστιν ο Μάρκεθ
Ο Μάρκ Μάρκεθ ετοιμάζεται για το GP ΗΠΑ στην πίστα του Όστιν, ένα σιρκουί που στο παρελθόν έχει κυριαρχήσει με τη Honda.

Το MotoGP ταξιδεύει πέρα από τον Ατλαντικό και θα επισκεφθεί την πίστα του COTA στο Όστιν του Τέξας, όπου θα διεξαχθεί το GP ΗΠΑ. Ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας της Covid-19, όμως ομάδες και αναβάτες ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε μια πολύ απαιτητική πίστα.

Ο αναβάτης της Honda, Μάρκ Μάρκεθ, έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα, έχοντας 6 σερί νίκες από το 2013 έως το 2018. Όντας πολύ δυνατός στην πίστα του Όστιν, ο Μάρκεθ ψάχνει και φέτος ένα καλό αποτέλεσμα: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ και πάλι στο Όστιν. Ερχόμαστε έπειτα από δύο πολύ καλούς αγώνες σε Αραγονία και Μιζάνο και είμαστε σε καλή φόρμα. Είναι μια πίστα που μου αρέσει πάρα πολύ και στο παρελθόν έχουμε κατακτήσει πολλές νίκες. Φέτος όμως είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση και δεν θα είναι εύκολο. Όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα, έτσι και στο Όστιν είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε την ταχύτητά μας ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Όπως και να’χει, θα είναι ένα φοβερό τριήμερο, καθώς απολαμβάνω πάντα αυτήν την πίστα».

Από τη μεριά του, ο teammate του Μάρκεθ, Πολ Εσπαργκαρό, πηγαίνει στο GP ΗΠΑ με ανεβασμένη ψυχολογία. «Είχαμε πολύ καλές δοκιμές και θέλω να οδηγήσω και πάλι τη μοτοσικλέτα. Βρήκαμε ορισμένες λύσεις στις δοκιμές και θέλω να τις δοκιμάσω».

Ο Μάρκεθ βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας οδηγών με 92 βαθμούς.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!