Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας
Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας μας χάρισαν τρομερές μονομαχίες και έναν νέο poleman έκπληξη στο πρόσωπο του Λάντο Νόρις.

Η φετινή σεζόν της Formula 1 συνεχίζει στον ανατρεπτικό της χαρακτήρα, με τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας να είναι άκρως ανατρεπτικές. Η πίστα στέγνωσε στα τελευταία λεπτά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Λάντο Νόρις της McLaren να πάρει την πρώτη pole position στην καριέρα του. Δίπλα του αύριο θα βρει τον πρώην teammate του, Κάρλος Σάινθ με Ferrari, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Τζόρτζ Ράσελ της Williams.

Μιλώντας μετά τις κατατακτήριες, ο Νόρις δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για το αποτέλεσμα αυτό. «Νιώθω καταπληκτικά. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω γι’αυτό. Ποτέ δεν περιμένεις να πάρεις pole position μέχρι τη στιγμή που το καταφέρνεις. Αλλά είμαι εδώ, είμαι 1ος. Πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε, αλλά πήραμε την ευκαιρία μας και την αξιοποιήσαμε».

Ο Σάινθ από τη μεριά του ήταν εκ των πρώτων που είχε προβλέψει την εμφάνιση των σλικ ελαστικών και αύριο θα παλέψει για τη νίκη στον αγώνα. «Αμέσως μετά το Q2 ήξερα πως τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα θα παίξουν το ρόλο τους στο τέλος. Έκανα έναν πολύ δυνατό γύρο μπορώ να πω. Όλο το τριήμερο μπορώ να πω πως είμαστε πολύ πιο γρήγοροι από τον προηγούμενο αγώνα. Αύριο στον αγώνα θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και φυσικά να το διασκεδάσουμε».

Ο Ράσελ για δεύτερη φορά σε τέσσερις αγώνες βρέθηκε εντός της πρώτης τριάδας στις κατατακτήριες δοκιμές και μάλιστα ήταν ο πρώτος που άλλαξε στη μαλακή γόμα ελαστικών. «Αυτό που συμβαίνει είναι τρελό. Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Είχαμε τη σωστή στρατηγική, βάλαμε την κατάλληλη στιγμή τα στεγνά ελαστικά. Πολλά συγχαρητήρια στον Λάντο και τον Κάρλος. Ανυπομονώ τώρα για τον αυριανό αγώνα. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 14:40.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!