Ο Χάμιλτον θέλει να εκμεταλλευτεί την ποινή του Φερστάπεν

Ο Χάμιλτον θέλει να εκμεταλλευτεί την ποινή του Φερστάπεν
Ο Λιούις Χάμιλτον βλέπει την ποινή του Μαξ Φερστάπεν ως μια μοναδική ευκαιρία ώστε να πάρει και πάλι την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών.

Οι δύο πρώτες περίοδοι ελεύθερων δοκιμών είδαν τη Mercedes να κυριαρχεί, με τον Βάλτερι Μπότας να είναι ταχύτερος τόσο στο FP1 αλλά και στο FP2. H διαφορά του από τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον ήταν μόλις 0,044 δευτ. στο τέλος της πρώτης ημέρας, όμως όλα θα κριθούν στον αγώνα της Κυριακής.

Το GP Ρωσίας είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Mercedes να κάνει το 1-2 στον αγώνα. Ο οδηγός της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν, εκτός από την ποινή που αποκόμισε στο GP Ιταλίας, άλλαξε μονάδα ισχύος και θα εκκινήσει από την τελευταία θέση την Κυριακή στο Grand Prix.

Τη σημασία του γεγονότος αυτού αναγνωρίζει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος με νίκη θα ανέβει στην 1η θέση της βαθμολογίας οδηγών. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας. Είναι μια δύσκολη χρονιά από πλευράς αξιοπιστίας. Είναι κρίμα για τον Μαξ αυτό που του συνέβη. Πρέπει όμως να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να πάρουμε το μέγιστο. Το 1-2 θα ήταν τρομερό αποτέλεσμα για την ομάδα μας. Ξεκινήσαμε με το δεξί το GP και πάντα προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Είχαμε καλό ρυθμό στις ελεύθερες δοκιμές. Έχουμε όμως αρκετή δουλειά να κάνουμε όσον αφορά το ρυθμό αγώνα μας», δήλωσε ο Χάμιλτον μετά το πέρας του FP2.

Ο Χάμιλτον εάν κερδίσει το GP Ρωσίας, θα φτάσει τις 100 νίκες στη Formula 1. O teammate του, Βάλτερι Μπότας έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον Βρετανό στη μάχη του πρωταθλήματος.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!