Το όνειρο του τίτλου τελείωσε για τον Μιρ

Κώστας Παστρίμας
Το όνειρο του τίτλου τελείωσε για τον Μιρ
Ο Ζοάν Μιρ παραδέχεται ότι μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Μιζάνο δεν έχει πια ελπίδες για πρωτάθλημα.

Ο Ζοάν Μιρ τερμάτισε τον GP Αγ. Μαρίνου στην πίστα του Μιζάνο στην 6η θέση και το αποτέλεσμα αυτό ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Ισπανού να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που πήρε πέρυσι. Παρότι η μοτοσικλέτα της Suzuki θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες, η πιο χτυπητή της αδυναμία ήταν ότι δεν ενσωμάτωσε έγκαιρα τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για τον έλεγχο του ύψους της ανάρτησης. Οι αναβάτες της Suzuki δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλές θέσεις στην εκκίνηση των αγώνων και αυτό τους έδινε μεγάλο μειονέκτημα.

Ειδικότερα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Μιζάνο, ο Μιρ δεν έκανε σωστή επιλογή ελαστικών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκδικήσει θέσεις κοντά στην κορυφή και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο να μην έχει πλέον ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο, αφού έχει μείνει 67 βαθμούς πίσω από τον Κουαρταραρό με μόνο 4 αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μιρ δήλωσε: «Δεν θα πω ψέματα, είμαι απογοητευμένος. Περίμενα πολύ περισσότερα στο ξεκίνημα αλλά δεν μπορούσα να προσπεράσω. Κάναμε λάθος επιλογή με το μπροστινό (ελαστικό) και ήταν σαν απλώς να προσπαθώ να επιβιώσω στον αγώνα. Ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι περίμενα γιατί ήθελα να ξεκινήσω να επιτίθεμαι και αντί για αυτό αμυνόμουν. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τη μοτοσικλέτα στις δοκιμές. Ελπίζω να είμαι καλύτερος στο μέλλον».

Όταν ρωτήθηκε για τις ελπίδες του να διατηρήσει τον τίλο, είπε: «Το θέμα είναι ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε άλλα λάθη. Εγώ δεν έκανα λάθος αλλά δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο όλοι περίμεναν. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι τόσο απογοητευμένος. Περίμενα περισσότερα. Είναι δύσκολο να παραδέχεσαι ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και την ημέρα που δεν θα μπορώ να παλεύω για τον τίτλο θα αποσυρθώ. Είμαι εδώ για κάποιο λόγο. Είναι μια δύσκολη μέρα για εμένα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!