Rotax MAX Challenge 2021: Το ημιτελικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε

Γιώργος Βαρίνος
Rotax MAX Challenge 2021: Το ημιτελικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε
Σπουδαίοι νέοι οδηγοί, με διάθεση και άριστα προετοιμασμένοι με την παρουσία τους και την άριστη αγωνιστική τους παιδεία προσέφεραν απίστευτο θέαμα στο θεσμό του Rotax MAX Challenge.

Οι άνθρωποι της εξαιρετικής πίστας ”Karting Serres”, η τοπική κοινωνία των Σερρών, ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης και η ομάδα που έχει δημιουργήσει τον πυρήνα των οδηγών karting στην Βόρεια Ελλάδα του Γιώργου Κοσμόπουλου (Cosmorally Karting Academy) αγκάλιασαν τους φιλοξενούμενους οδηγούς με ιδιαίτερη ζέση! Ήταν λογική η ήρεμη αγωνιστικά εξέλιξη του αγώνα, που προβάλλει ως παράδειγμα για την περαιτέρω σωστή ανάπτυξη του σπορ.

H κατηγορία Μicro MAX, άνοιξε το αγωνιστικό πρόγραμμα και ο αγώνας των μικρών πιλότων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όπως και η κατηγορία Mini MAX και σχεδόν όλη η Senior MAX ως ενιαίος θεσμός της ομάδας Cosmorally Karting Academy απ’ την στιγμή που όλοι οι οδηγοί ανήκαν σε αυτή! Και επιπλέον στην Μicro MAX είχαμε και μία ενδοοικογενειακή ”μονομαχία” για την πρώτη θέση μεταξύ Νεφέλης και του Ιάσωνα Κοσμόπουλου παιδιά των ιδρυτών της Cosmorally Karting Academy! Τελικά η ”καρώ” σημαία κατέληξε στην Νεφέλη, ο Ιάσωνας, o Mιχάλης Παρμαξής και ο Κωνσταντίνος Γρέπτσιος ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις.

υυυ

Στην κατηγορία Mini ΜΑΧ ο Λευτέρης Γκουλέτσος συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις του στον θεσμό του Rotax MAX Challenge, πήρε την νίκη και στο βάθρο μαζί του ήταν στην δεύτερη θέση ο Ζαχαρίας Νενόγλου ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Ρεβελτζής.

Σε ”Ελληνοϊσραηλινογαλλική” μάχη εξελίχθηκε ο αγώνας στην κατηγορία Junior ΜΑΧ. Οι αθλητές οδηγοί έδειξαν ότι το motorsport δεν έχει σύνορα, σημαίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Αρκούν δέκα-δώδεκα λεπτά σε ένα σκέλος του αγώνα για να ξεκαθαρίσουν οι διαφορές, όμορφα, καθαρά και φιλικά.Πρώτος τερμάτισε ο Γιάριν Σούλτς (DR Racing Team) ακολούθησαν τα αδέλφια Φιλίπ και Ζαν Καρράς (Κάτοχοι Γαλλικής License) και στην τέταρτη θέση ο Χριστόφορος Μπέζας.

οοο

Στην Senior ΜAX ο Μανώλης Σκεπετζάκης από το Ρέθυμνο, φοιτητής στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε στον αγώνα των Σερρών και ήταν ο νικητής, επαναλαμβάνοντας την επίδοσή που είχε και στον πρώτο αγώνα του φετινού Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge που είχε γίνει στα Χανιά! Στην δεύτερη θέση η Κυρία Βασιλική Πολυχρονίδη που οδήγησε ταχύτατα έδωσε την μάχή της, στον τελικό με τον τρίτο ιατρό Ιακείμ Σώη, και κράτησε την θέση που από τους τελικούς-ημιτελικούς διεκδικούσε! Θεοδόσης Καζάκος και ο Θεόδωρος Καρουτζίδης τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα!

Ο αγώνας τελείωσε και ”άφησε” όμορφες στιγμές που θα συνθέσουν ένα ξεχωριστό λεύκωμα αναμνήσεων στην μνήμη των συμμετεχόντων! Όλοι πλέον οι οδηγοί που έχουν έστω μία συμμετοχή από τους τρεις αγώνες του φετινού Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge θα βρεθούν στην διπλή αγωνιστική συνάντηση στις 9-10 Οκτωβρίου στο Kartodromo Αθηνών για τον Μεγάλο Τελικό διεκδικώντας τα εισιτήρια που θα τους οδηγήσουν στο Rotax MAX Challenge Grand Finals 2021 που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν! Παράλληλα από τον τελικό των Αθηνών θα αναδειχτούν οι φετινοί υπερ-επαθλούχοι του Ι.ΚΤΕΟ Rotax MAX Challenge GR και μεταξύ των συμμετεχόντων θα κληρωθούν ανά κατηγορία (Μicro, Mini, Junior, Senior, DD2) ένας κινητήρας Rotax MAX Evo!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!