Ο Βασιλιάς της Ouninpohja (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Βασιλιάς της Ouninpohja (vid)
Οι διοργανωτές του Ράλι Φινλανδίας ετοίμασαν ένα όμορφο και νοσταλγικό βίντεο για τα 70 χρόνια του «Ράλι των 1000 λιμνών».

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πηγαίνει από τον ένα ιστορικό αγώνα στον άλλο. Μετά την εντυπωσιακή επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το πρόγραμμα του WRC συνεχίζεται με το Ράλι Φινλανδίας, ενός από τα ιστορικότερα και θεαματικότερα ράλι στην ιστορία του σπορ. Ο αγώνας στη σκανδιναβική χώρα θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου.

Το «Ράλι των 1000 λιμνών», όπως μπορεί να το θυμούνται οι παλιότεροι, κλείνει φέτος τα 70 χρόνια του και οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στον αγώνα. Στο βίντεο αυτό πρωταγωνιστούν παλιές δόξες του Ράλι Φινλανδίας, όπως ο Ράουνο Άλτονεν, ο Άρι Βάτανεν και ο Μάρκους Γκρόνχολμ, με τα αυτοκίνητά τους, αλλά πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο Χάνου Μίκολα, ο οποίος «έφυγε» φέτος τον Φεβρουάριο.

Ο Μίκολα έχει τον άτυπο τίτλο του «Βασιλιά της Ouninpohja» - όπου Ouninpohja, η πιο διάσημη Ειδική Ειδική στη Φινλανδία και ίσως σε όλα τα ράλι. Πρόκεται για μια ΕΔ που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, τα πολλά άλματα και τις γρήγορες στροφές. Ο Χάνου Μίκολα έχει κερδίσει το Ράλι Φινλανδίας 7 φορές, 5 χρονιές με Ford Escort και 2 φορές με το θηριώδες Audi Quatro, με τα περάσματά του από την Ouninpohja να έχουν μείνει στην ιστορία.

Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω έχει μια πολύ όμορφα νοσταλγική σκηνή, όταν ο Άρι Βάτανεν παραδέχεται ότι ο Μίκολα ήταν ο Βασιλιάς της Ouninpohja, και στο τέλος του κοιτάζει προς το μέλλον, όταν εμφανίζεται ένας νεαρός Φινλανδός ονόματι Κάλε Ροβάνπερα, που έκανε τον κόσμο να παραμιλάει στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!