Ο Σουμάχερ υπέφερε από φοβία και αϋπνία μετά το θάνατο του Σένα

Νίκος Γιαννούλας
Ο Σουμάχερ υπέφερε από φοβία και αϋπνία μετά το θάνατο του Σένα
Ο Μίκαελ Σουμάχερ πάσχιζε να κοιμηθεί και αμφέβαλε ότι θα αγωνιζόταν ξανά χωρίς το άγχος του θανάτου, μετά τον θάνατο του Άιρτον Σένα το 1994.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Schumacher» παρουσιάζει πολλά στοιχεία για τη ζωή του κορυφαίου Γερμανού πρώηn πιλότου της F1. Μεταξύ αυτών και ένα γεγονός, που παραλίγο να ανακόψει τη θριαμβευτική πορεία του προς την κατάκτηση 7 παγκόσμιων τίτλων στην F1.

Ο Σουμάχερ βρισκόταν πίσω από τον Σένα στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, όπου ο 34χρονος Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του. Ο θάνατος του Σένα σε τόσο μικρή ηλικία προκάλεσε σοκ στο άθλημα - και είχε τεράστιο αντίκτυπο στον Σουμάχερ.

Το ντοκιμαντέρ στο Netflix περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, στην οποία μίλησε για την επίδραση που είχε ο θάνατος σε αυτόν.

«Δεν πίστευα ότι είχε πεθάνει, δεν μπορούσα να το σκεφτώ. Σε εκείνο το σημείο σκεφτόμουν ότι θα γίνει πρωταθλητής, ίσως χάσει έναν ή δύο αγώνες και μετά επιστρέψει ξανά» δήλωνε ο Σουμάχερ.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν ήταν εύκολο να οδηγεί μετά το περιστατικό και απάντησε: «Στο Σίλβερστοουν, πήγα βλέποντας τα πράγματα με άλλα μάτια. Σκεφτόμουν ότι αυτό είναι ένα σημείο που μπορεί να είσαι νεκρός, αυτό είναι ένα άλλο σημείο που μπορεί να είσαι νεκρός».

«Σκεφτόμουν είσαι τρελός, αγωνιζόσουν πάντα εδώ, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά σημεία που μπορείς να τρακάρεις και μπορείς να πεθάνεις αμέσως. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Σουμάχερ αποκαλύπτει ότι αυτές οι σκέψεις τον στοίχειωναν και στον ύπνο του.

«Ξυπνούσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιμόμουν ίσως τρεις ώρες το βράδυ, έχοντας στο μυαλό μου πράγματα όπως αυτό».

Η δύναμη ωστόσο του χαρακτήρα του Γερμανού οδηγού φαίνεται και σε αυτό το γεγονός: Παρά το μεγάλο σοκ από το θάνατο του Σένα και παρότι είχε να αντιμετωπίσει πολλούς δαίμονες, την ίδια χρονιά κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο και την επόμενη έναν ακόμα, πριν ξεκινήσει το σερί των πέντε πρωταθλημάτων από το 2000 έως και το 2004, με την ομάδα της Ferrari πλέον.

Σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι 52 ετών και θα ήταν εξαιρετικά περήφανος βλέποντας το γιο του Μικ Σουμάχερ να ξεκινά την καριέρα του στην F1 με την ομάδα της Haas, μετά τις επιτυχίες του στη Formula 2 και στη Formula 3. Όπως και όλοι οι οπαδοί του, που περιμένουν επίσης ένα θαύμα αναφορικά με την υγεία του.

Image Credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!