WRC: Το Ράλι Μόντσα αντικαθιστά την Ιαπωνία

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC: Το Ράλι Μόντσα αντικαθιστά την Ιαπωνία
Το φετινό πρωτάθλημα του WRC θα ολοκληρωθεί με το Ράλι Μόντσα στα τέλη Νοέμβρη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Πριν λίγες εβδομάδες γνωστοποιήθηκε το γεγονός πως το Ράλι Ιαπωνίας δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η έξαρση της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα έκανε έκανε τη διεξαγωγή αδύνατη. Οι διοργανωτές έπρεπε άμεσα να βρουν λύση η οποία ήρθε άμεσα και μάλιστα έχει ήδη δοκιμαστεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το Ράλι Μόντσα θα είναι ο τελευταίος αγώνας του 2021 και θα διεξαχθεί στις 19-21 Νοεμβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε προστεθεί στο πρόγραμμα το 2020 και ήταν επίσης ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος. Νικητής είχε αναδειχθεί ο Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος είχε εξασφαλίσει το 7ο πρωτάθλημά του, έπειτα από μια συναρπαστική μάχη με τον Έλφιν Έβανς.

Η επισημοποίηση του Ράλι Μόντσα σημαίνει πως απομένουν ακόμα 3 αγώνες για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος του WRC. Οι δύο άλλοι αγώνες θα διεξαχθούν στη Φινλανδία και στην Ισπανία τον Οκτώβριο.

Το WRC έχει ανακοινώσει ήδη το προσωρινό πρόγραμμα του 2022, όπου συμπεριλαμβάνεται το Ράλι Ακρόπολις. Από τους αγώνες αυτούς, μόνο το Ράλι Μόντε-Κάρλο και το Ράλι Σουηδίας έχουν επισημοποιημένες ημερομηνίες.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!