GP Ιταλίας Αγώνας Sprint: Κυριαρχία Μπότας, καταστροφή για Χάμιλτον

GP Ιταλίας Αγώνας Sprint: Κυριαρχία Μπότας, καταστροφή για Χάμιλτον
Ο Βάλτερι Μπότας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αγώνα Sprint στη Μόντσα, με μια επιβλητική εμφάνιση, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την pole position στο αυριανό Grand Prix.

Ο δεύτερος Αγώνας Sprint στην ιστορία της Formula 1 ολοκληρώθηκε δίχως να προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα, όμως είχε τεράστιες επιπλοκές στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Βάλτερι Μπότας έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση, έστριψε στην 1η θέση και οδήγησε και τους 18 γύρους του αγώνα. Ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικός και άφησε στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός έκανε ένα φοβερό πέταγμα στην εκκίνηση και πέρασε τον Λιούις Χάμιλτον με άνεση. Από εκεί και πέρα οδήγησε όπως ο ίδιος γνωρίζει, γρήγορα, και με την ποινή του Μπότας, αύριο θα εκκινήσει από την pole position. Παράλληλα αύξησε τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον στους 5 βαθμούς, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί κρίσιμο στη μάχη του Τίτλου.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα και κατέκτησε την 3η θέση και τον έναν βαθμό του Αγώνα Sprint. O Αυστραλός έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση, προσπέρασε τον teammate του και αύριο θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά εκκίνησης. Πίσω του βρέθηκε ο Λάντο Νόρις με τη δεύτερη McLaren, με τον Βρετανό να κρατά πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός έκανε κάκιστη εκκίνηση και κόλλησε από τη McLaren για όλη τη διάρκεια του αγώνα και αύριο θα εκκινήσει από την 4η θέση. Για δεύτερη φορά φέτος, ο Αγώνας Sprint δεν του βγαίνει σε καλό, καθώς στο Σίλβερστον είχε ξεκινήσει 1ος, αλλά τερμάτισε 2ος. Η αδυναμία της Mercedes να πλησιάσει τις McLaren ήταν εμφανής και στα συμβούλια αργότερα μέσα στη μέρα θα πρέπει να βρουν λύσεις για τα σημερινά προβλήματα.

Πίσω από τον Χάμιλτον βρέθηκαν οι δύο Ferrari των Σάρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Ο Μονεγάσκος πέρασε στην εκκίνηση τον teammate του, με τους δύο να μην πιέζουν κατά τη διάρκεια των 18 γύρων. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για τους «κόκκινους», καθώς από την Παρασκευή έδειχναν να δυσκολεύονται σε ρυθμό.

Πίσω τους βρέθηκε ο εντυπωσιακός Αντόνιο Τζοβινάτσι με την Alfa Romeo. O Ιταλός ολοκλήρωσε στην 8η θέση με μια πολύ δυνατή εμφάνιση και αύριο θα εκκινήσει 7ος για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Μάλιστα, κατάφερε να κρατήσει στο τέλος πίσω του τον Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull Racing, με τον Μεξικανό να ανακτά τις θέσεις που έχασε στην εκκίνηση. Ο Πέρεζ ήταν ο μοναδικός εντός 10άδας που έκανε προσπέρασμα. Πίσω του, ολοκλήρωσε ο Λάνς Στρόλ της Aston Martin, κερδίζοντας δύο θέσεις στον Αγώνα Sprint.

Ελάχιστα προσπεράσματα και κακό θέαμα

Ο Φερνάντο Αλόνσο παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα, δεν κατάφερε να μπει εντός 10άδας. Όμως έκανε ένα πολύ όμορφο προσπέρασμα στον Σεμπάστιαν Φέτελ στη Λέσμο 1. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε πίσω του, ενώ ο Εστεμπάν Οκόν ήταν 13ος. Οι δύο Williams τερμάτισαν σε παράταξη στις θέσεις 14 και 15, δίχως να κάνουν κάτι το αξιοσημείωτο.

Ο Γιούκι Τσουνόντα μπήκε για αλλαγή αεροτομής μετά από επαφή με τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει στην 16η θέση. Ο Νικίτα Μαζέπιν άντεξε στην πίεση του Πολωνού με την Alfa Romeo, ενώ ο Μικ Σουμάχερ έκλεισε την κατάταξη.

Μοναδική εγκατάλειψη του Αγώνα Sprint ήταν ο Πιέρ Γκασλί. Ο Γάλλος είχε μικροεπαφή με τον Λάντο Νόρις στην εκκίνηση και έσπασε η εμπρός του αεροτομή. Μάλιστα, στην πολύ γρήγορη Κούρβα Γκράντε και προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά. Ως αποτέλεσμα βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, όμως αύριο θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid. Πέρα από τον Γκασλί, δεν υπήρξε άλλο συμβάν στον Αγώνα Sprint.

Ο αγώνας του GP Ιταλίας είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 15:45.

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint, GP Ιταλίας

GP Ιταλίας Sprint Race

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!