MotoGP Αραγονίας QP: Ασταμάτητος o Μπανάια πήρε την pole με νέο ρεκόρ πίστας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP Αραγονίας QP: Ασταμάτητος o Μπανάια πήρε την pole με νέο ρεκόρ πίστας
Ο Πέκο Μπανάια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του GP Αραγονίας, παίρνοντας μια εντυπωσιακή pole position σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ πίστας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Αραγονίας μας επεφύλασσαν μια εντυπωσιακή μάχη για την pole position, με τον Πέκο Μπανάια να πρωταγωνιστεί και να είναι ταχύτερος όλων σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας πάνω στην Ducati GP21.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία του προσπάθεια στο τέλος του Q2, όπου έγραψε το 1:46.332 και ήταν 0,366 δευτ. ταχύτερος του teammate του Τζακ Μίλερ. Ο Αυστραλός την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έφερε το 1-2 στην Ducati και αύριο αναμένεται μια συναρπαστική μάχη για τη νίκη. Αυτό ήταν το πρώτο 1-2 σε κατατακτήριες της Ducati από το 2018 στην ίδια πίστα. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στις κατατακτήριες παίρνοντας την 3η θέση με το 1:46.719 για λογαριασμό της Yamaha και αύριο θα είναι στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Μάρκ Μάρκεθ πήρε το καλύτερο αποτέλεσμά του στη σεζόν με την 4η θέση στη σέλα της Honda, ξεπερνώντας τον Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati. Η επίδοση του νεαρού Ισπανού, έφερε 3 GP21 στις 5 πρώτες θέσεις. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia στην 6η θέση, μπροστά από τον Πρωταθλητή Ζοάν Μίρ.

Ο Πολ Εσπαργκαρό συνέχισε το θετικό σερί εμφανίσεων στο Q2 με την 8η θέση, ενώ την τρίτη σειρά εκκίνησης ολοκλήρωσε ο Ενέα Μπαστιανίνι στην παρθενική του εμφάνιση στο Q2. Oι Ζοάν Ζαρκό, Τακάκι Νακαγκάμι και Μπράντ Μπίντερ έκλεισαν την τέταρτη σειρά.

Q1

Πολλά ήταν τα φαβορί που ήθελαν όσο τίποτα να προκριθούν στην επόμενη διαδικασία. Η θέση εκκίνησης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην Αραγκόν και το παραμικρό λάθος κοστίζει. Οι 12 αναβάτες βγήκαν στην πίστα και πραγματοποίησαν δύο προσπάθειες με φρέσκα σετ ελαστικών.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία προσπάθεια, με τον Ζαρκό να γράφει το 1:47.293 και να περνά ως ο ταχύτερος αναβάτης στο Q2. Μαζί του προκρίθηκε στη 2η θέση ο Μπράντ Μπίντερ με την KTM, o οποίος ήταν μόλις 0,051 δευτ. πιο αργός.

Πολύ καλή επίδοση για τον Ίκερ Λεκουόνα, ο οποίος θα εκκινήσει από τη 13η θέση, μπροστά από τον Άλεξ Μάρκεθ που δεν κατάφερε να προκριθεί. Πολύ δυνατός ο Καλ Κράτσλοου στην 5η θέση του Q1, ενώ απογοήτευση για τον Μιγκέλ Ολιβέιρα που ολοκλήρωσε μόλις 8ος. Ο Μάβερικ Βινιάλες στο ντεμπούτο του με την Aprilia ήταν στην 9η θέση μπροστά από τον απογοητευτικό Άλεξ Ρινς. Στις δύο τελευταίες θέσεις οι Petronas SRT Yamaha, με τον Βαλεντινο Ρόσι να εκκινεί αύριο 21ος.

Q2

Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει, με τους αναβάτες να ρίχνονται αμέσως στη μάχη της pole position. Τα 15 λεπτά έδιναν τη δυνατότητα για μία ή δύο γρήγορες προσπάθειες, με όλους τους αναβάτες να χρησιμοποιούν το μαλακό πίσω ελαστικό. Οι πρώτες προσπάθειες, έφεραν τον Κουαρταραρό στην κορυφή της κατάταξης με το 1:46.727 και είχε τρεις Ducati να τον καταδιώκουν. Ο Μαρτίν ήταν 2ος για 0,151 δευτ. και είχε στα 0,030 δευτ. πίσω τον Μπανάια. Την πρώτη 5άδα συμπλήρωνε σε εκείνο το σημείο ο Μάρκεθ.

Όλα όμως κρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας. Όλοι οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα για τελευταία φορά και πίεσαν στο όριο, για να γράψουν τον τέλειο γύρο.

Ο Μπανάια έγραψε αρχικά νέο ρεκόρ πίστας με το 1:46.322, έναν τρομερά γρήγορο χρόνο και περίμενε τον Κουαρταραρό. Ο Γάλλος βελτίωσε στην τελευταία του προσπάθεια, όμως ο Μίλερ πίσω του έκανε έναν επίσης εντυπωσιακό χρόνο και ανέβηκε στην 2η θέση για το 1-2 της Ducati.

O Μάρκεθ πήρε το καλύτερο αποτέλεσμά του με την 4η θέση μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν. Πολύ δυνατός και πάλι ο Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, o οποίος ξεπέρασε τον Ζοάν Μίρ της Suzuki.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta στις 14:45.

Αποτελέσματα Q2

gp αραγονίας q2

Αποτελέσματα Q1

gp αραγονίας q1

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!