MotoGP Αραγορνίας FP3: Εντυπωσιακός Κουαρταραρό πριν από τη μάχη της pole

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP Αραγορνίας FP3: Εντυπωσιακός Κουαρταραρό πριν από τη μάχη της pole
O Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών δείχνοντας την ταχύτητά του, με τα γκρουπ των κατατακτηρίων να έχουν πλέον κλειδώσει.

H μεγάλη μάχη για την απευθείας πρόκριση στο Q2 ήταν έντονη κατά τη διάρκεια του FP3, με τον Φάμπιο Κουαρταραρο να ολοκληρώνει ως ο ταχύτερος αναβάτης για τη Yamaha. Σε μια άκρως συναρπαστική διαδικασία, είδαμε ορισμένα πολύ δυνατά περάσματα και 10 αναβάτες να παίρνουν απευθείας πρόκριση στο Q2.

Τα χρονόμετρα έσπασε ο Φάμπιο Κουαρταραρό στο τέλος της διαδικασίας, καθώς πάνω στη Yamaha M1 του έγραψε το 1:46.926 και έδειξε πως έχει ταχύτητα για να διεκδικήσει αργότερα στη μέρα την pole position. O χρόνος του ήταν αρκετός ώστε να αφήσει στη 2η θέση τον Αλέις Εσπαργκαρό με Aprilia για μόλις 0,023 δευτ. σε μια εντυπωσιακή μάχη. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζοάν Μιρ επέστρεψε πολύ δυνατός από μια δύσκολη Παρασκευή και έγραψε την 3η ταχύτερη επίδοση στο 1:46.982.

Ο Πέκο Μπανάια ολοκλήρωσε στην 4η θέση για λογαριασμό της Ducati, με τον ταχύτερο χρόνο του να είναι 0,058 δευτ. πιο αργός από αυτόν του Κουαρταραρό. Συνολικά 4 διαφορετικοί κατασκευαστές είχαν διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ακολούθησαν ακόμα δύο Ducati, με τον Τζάκ Μίλερ να προηγείται του Χόρχε Μαρτίν, με τον δεύτερο να γλιτώνει το χρόνο του, έπειτα από πτώση που είχε μπροστά του ο Άλεξ Μάρκεθ στο τέλος του FP3. Οι δύο εργοστασιακές Honda ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7, με τον Μάρκ Μάρκεθ να έχει ξανά πτώση, που όμως δεν του στέρησε τη θέση στο Q2. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Τακάκι Νακαγκάμι με την LCR Honda και ο εντυπωσιακός Ενέα Μπαστιανίνι.

Μεγάλα ονόματα συναντάμε στις επόμενες θέσεις, με πρώτο τον Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος θα δοκιμάσει την τύχη του στο Q1. Μαζί του θα έχει τον Καλ Κράτσλοου, τον Μιγκέλ Ολιβέιρα και τον Άλεξ Ρινς, οι οποίοι θα δώσουν έντονη μάχη για την πρόκριση.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι μπορεί να ολοκλήρωσε 15ος, αλλά ήταν 0,6 δευτ. πίσω από τον Κουαρταραρό, ενώ πίσω του ήταν οι Άλεξ Μάρκεθ, Μάβερικ Βινιάλες και Μπράντ Μπίντερ. Ο Ίκερ Λεκουόνα στη 19η θέση ήταν ο τελευταίος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Κουαρταραρό.

Η δράση συνεχίζεται με το FP4 στις 14:30. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Αραγονίας

gp αραγονίας fp3

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!