F1 - Κίνα: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix

F1 - Κίνα: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι 22 μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης της Σαγκάης για το δεύτερο αγώνα στην αγωνιστική σεζόν του 2026.

Μονάχα λίγες ώρες απέμειναν για την εκκίνηση του κρίσιμου Grand Prix Κίνας. Ο δεύτερος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές οι οποίες έγιναν το πρωί του Σαββάτου μας έδωσαν μία συναρπαστική κατάταξη.

Η αυριανή μάχη στο Shanghai International Circuit της Μελβούρνης, αναμένεται συναρπαστικό και θα έχει διάρκεια 56 γύρους.

F1 Guide
F1 Guide

Έχουμε ήδη το πρώτο δείγμα

Στον Αγώνα Σπριντ τα ξημερώματα του Σαββάτου είδαμε στους πρώτους γύρους μια εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Όμως ο οδηγός της Mercedes έχοντας το ταχύτερο μονοθέσιο κατάφερε να επικρατήσει.

Το grid του αγώνα

Από την 1η θέση θα εκκινήσει ο Κίμι Αντονέλι. Ο οδηγός της Mercedes-AMG κατέκτησε την πρώτη του pole position και είναι πλέον ο νεότερος poleman στην ιστορία της Formula 1. Δίπλα του θα είναι ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος θέλει να συνεχίσει το απόλυτο σε νίκες στο 2026.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τους οδηγούς της Scuderia Ferrari. O Λιούις Χάμιλτον είναι 3ος και ο Σαρλ Λεκλέρ 4ος, με τους δύο οδηγούς να θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εξαιρετικές εκκινήσεις της SF-26. Πίσω τους θα είναι οι δύο οδηγοί της McLaen, με τον Όσκαρ Πιάστρι μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Λάντο Νόρις.

Ο Πιέρ Γκασλί με την Alpine εκκινεί 7ος έπειτα από μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση σε κατατακτήριες και δίπλα του θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Όλιβερ Μπέρμαν της Haas και Ίσακ Χατζάρ με τη δεύτερη RB22.

Grid

Και τώρα αγώνας

Η δράση συνεχίζεται το πρωί της Κυριακής στις 09:00 ώρα Ελλάδος με το Grand Prix στη Σαγκάη. Συντονιστείτε από τις 08:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford για να μην χάσετε λεπτό από τη δράση.

Στο νέο επεισόδιο του podcast του gmotion, που είναι χορηγία της Ford, οι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για το Grand Prix Αυστραλίας, τον πρώτο αγώνα της Formula 1 στο 2026 και για το έντονο παρασκήνιο γύρω από την πρεμιέρα της σεζόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: FIA/X