MotoGP Αραγονίας FP2: H απάντηση του Μίλερ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP Αραγονίας FP2: H απάντηση του Μίλερ
O Τζακ Μίλερ ήταν ο ταχύτερος αναβάτης μετά τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αραγονίας, ανεβαίνοντας στην κορυφή της κατάταξης.

Η δράση συνεχίστηκε στην Αραγονία, με ομάδες και αναβάτες να συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Κυριακής. Οι δοκιμές με διαφορετικές ρυθμίσεις για την εύρεση του σωστού set-up ήταν σημαντικές, ενώ στο τέλος του 45λέπτου είδαμε γρήγορα περάσματα από όλους.

Στην τελευταία του προσπάθεια, ο Τζακ Μίλερ με την Ducati GP21 έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο 1:47.613. Ο Αυστραλός έγραψε έναν πολύ ανταγωνιστικό χρόνο και άφησε για μόλις 0,273 δευτ. πίσω του τον εντυπωσιακό Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε με την 3η θέση του Καλ Κράτσλοου με τη Yamaha M1, o οποίος έγραψε στο τέλος το 1:47.897, φέρνοντας χαμόγελα στην ομάδα του.

Οι δύο αναβάτες της Pramac Ducati ακολούθησαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Ζοάν Ζαρκό να ξεπερνά τον Χόρχε Μαρτίν για μόλις 0,035 δευτ. Ακόμα μια Ducati βρέθηκε στην πρώτη 10άδα, με τον Πέκο Μπανάια να ακολουθεί στην 6η θέση, αλλά 0,419 δευτ. πίσω από τον ταχύτερο teammate του, Τζάκ Μίλερ.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν στην 7η θέση με ταχύτερο χρόνο στο 1:48.048 και ολοκλήρωσε μπροστά από τον Μάρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός δεν βελτίωσε τον χρόνο που έκανε στην πρώτη περίοδο δοκιμών, όμως έμεινε μπροστά από τους Τακάκι Νακαγκάμι και Ενέα Μπαστιανίνι.

Εκτός 10άδας έμεινε ο poleman του Σίλβερστον Πολ Εσπαργκαρό και έχει πολύ χρόνο να βρει αύριο στο FP3 ώστε να προκριθεί απευθείας στο Q2. O Άλεξ Ρίνς ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Suzuki μόλις στη 12η θέση και μπροστά από την ταχύτερη KTM του Μπράντ Μπίντερ. Ο teammate του, Μιγκέλ Ολιβέιρα έγραψε έναν γρήγορο χρόνο στην αρχή της διαδικασίας, αλλά έμεινε μόλις στη 18η θέση μπροστά από τους Βαλεντίνο Ρόσι και Μάβερικ Βινιάλες. Ο Ζοάν Μίρ είχε μια πολύ αδιάφορη ημέρα, ολοκληρώνοντας μόλις 21η θέση και μόνο μπροστά από τον Τζέικ Ντίξον. Ο Ισπανός αφοσιώθηκε σε ρυθμό αγώνα και αναμένουμε να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί στο FP3.

H δράση για το MotoGP συνεχίζεται το Σάββατο στις 10:55 ώρα Ελλάδος με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες το Σάββατο και για τον αγώνα την Κυριακή.

Αποτελέσματα FP2 GP Αραγονίας

gp αραγονίας fp2

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!