Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο παγκόσμιος τελικός του WRC eSports

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο παγκόσμιος τελικός του WRC eSports
Στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο παγκόσμιος τελικός του WRC eSports διεξήχθη στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ και μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Λοάν Μπλάν, κερδίζοντας ένα Toyota GR Yaris ως έπαθλο.

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε μια ημέρα-γιορτή για τον κόσμο των eSports, με τη χώρα μας να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον παγκόσμιο τελικό του eSports WRC. Νικητής αναδείχθηκε ο Λοάν Μπλάν, ή αλλιώς «Nexl» στο μεγάλο τελικό, ο οποίος διεξήχθη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.

Ο 22χρονος Γάλλος gamer κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια, μετά τις επιτυχίες που είχε στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2017 και του 2019.

Η ημέρα ξεκίνησε με το «Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos», τον Ελληνικό Τελικό, από τον οποίο αναδείχθηκε ο εκλεκτός που εκμεταλλεύτηκε το wildcard και κέρδισε μία θέση στον Παγκόσμιο Τελικό. Αυτός ήταν ο 16χρονος Παναγιώτης Ζένιου.

Ο αθλητής από τη Λάρνακα κοίταξε στα μάτια τους οκτώ σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους του που είχαν προκύψει ανάμεσα σε 15.000 gamers παγκοσμίως, και τελικά κατέλαβε την 7η θέση.

Από τα ημιτελικά προέκυψε η τετράδα που μονομάχησε στο ολοκαίνουργιο videogame WRC 10, καλύπτοντας τέσσερις ειδικές διαδρομές: την ΕΔ Elva από το Ράλλυ Εσθονίας, την ΕΔ Querol από το Ράλλυ Ισπανίας και την ΕΔ Kostanjevac από το Ράλλυ Κροατίας - όλες αντεστραμμένες, με το καρέ δοκιμασιών να συμπληρώνεται από μία ιστορική αναδρομή στο Ράλλυ Ακρόπολις του 1987.

Ο Μπλαν ξεκίνησε δυναμικά στον τελικό, κερδίζοντας τις δύο πρώτες διαδρομές και, παρά τις προσπάθειες του κατόχου του τίτλου, Σαμί-Τζο Άμπι-Νάκλε, έφτασε στη νίκη με προβάδισμα 13,231 δευτερολέπτων. Μια επιτυχία που επιβραβεύτηκε με ένα ξεχωριστό έπαθλο, ένα Toyota GR Yaris.

«Είναι ξεχωριστό αυτό που συνέβη. Ήθελα να πάρω εκδίκηση για την απώλεια του τίτλου του 2020, είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα», είπε ο Μπλάν.

Έτσι ολοκληρώθηκε μία ημέρα γεμάτη δράση, με την παγκόσμια ελίτ των eSports να μας δίνει μια εικονική πρόγευση για όσα θα απολαύσουμε στα ελληνικά βουνά, στη μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!