Νεβίλ στο Gazzetta: «Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι τα ταχύτερα στην ιστορία του WRC»

Νεβίλ στο Gazzetta: «Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι τα ταχύτερα στην ιστορία του WRC»
Ο οδηγός της Hyundai στο WRC Τιερί Νεβίλ μίλησε σε συνέντευξή του στο Gazzetta και στον Στάθη Κοκκορόγιαννη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που ξεκινάει σήμερα.

Ο Τιερί Νεβίλ ανυπομονεί να αγωνιστεί στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο επιστρέφει μετά από 8 χρόνια απουσίας στο πρόγραμμα του WRC. O Βέλγος οδηγός της Hyundai είναι ένας εκ των αγαπημένων οδηγών του ελληνικού κοινού και αναμένεται ναπρωταγωνιστήσει στη μάχη της νίκης. Οι απαιτητικές ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει από τον άστατο καιρό.

Ήδη από το πρωινό shakedown, η λάσπη κάλυπτε τα αυτοκίντα μετά τα πρώτα περάσματα, με τον Κάλε Ροβάνπερα με Toyota να είναι ο ταχύτερος οδηγός.

Στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο οδηγός της Hyundai, Τιερί Νεβίλ, μίλησε εφ'όλης της ύλης σε συνέντευξη που έδωσε στο Gazzetta για την επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι του WRC. «Νιώθω πολύ ωραία. Έχει περάσει πολύς καιρός από τη τελευταία φορά που αγωνίστηκα εδώ, που ανέβηκα στο βάθρο. Πέρυσι κάναμε δοκιμές εδώ για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα της Τουρκίας και φέτος επέστρεψα για να κάνω επιπλέον δοκιμές. Επίσης πέρασα τις διακοπές μου στην Ελλάδα φέτος και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις».

Ένα απαιτητικό ταξίδι στο άγνωστο

O Νεβίλ είναι ένας εκ των τριών οδηγών της κατηγορίας Rally1 που αγωνίστηκαν στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2013. Οι δύο άλλοι είναι ο Σεμπαστιέν Οζιέ και Ντάνι Σόρντο.

Ο Βέλγος όμως δεν πιστεύει πως θα τον βοηθήσει το γεγονός πως αγωνίστηκε στο προηγούμενο Ράλλυ Ακρόπολις. «Νομίζω πως αυτό δεν θα μου φέρει πλεονέκτημα έναντι των άλλων οδηγών. Έχουν αλλάξει πολύ οι ειδικές διαδρομές σε σχέση με το 2013. Οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από αυτό που περιμέναμε με τη βροχή που έχει πέσει αλλάζει την κατάσταση. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε κάποιο πλεονέκτημα».

rally acropolis

Στις πρώτες ημέρες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τη βαθμολογία. Ο Νεβίλ ξεκινάει τρίτος στη σειρά εκκίνησης και ρωτήθηκε αν αυτό είναι πλεονέκτημα για τον ίδιο. «Φαίνεται πως δεν έβρεξε πολύ στις ειδικές της Παρασκευής, δεν έχει μείνει πολύ νερό οπότε οι συνθήκες θα είναι εντάξει πιστεύω την Παρασκευή. Όσο περνάμε τις ειδικές, θα γίνονται καλύτερες οι συνθήκες. Δεν έχω τη χειρότερη θέση εκκίνησης αλλά ούτε και την καλύτερη. Πρέπει να δούμε μετά από κάποιες ειδικές ποια είναι η ταχύτητά μας, τι αίσθηση έχουμε από το αυτοκίνητο και αν μπορώ να πάω ταχύτερα, τότε σίγουρα θα το δοκιμάσω».

Η τελευταία φορά που ο Νεβίλ αγωνίστηκε στο Ράλλυ Ακρόπολις ήταν με ένα Ford Fiesta. Φέτος αγωνίζεται με το Hyundai i20 WRC. Ο Βέλγος μας εξηγεί τις διαφορές μεταξύ των δύο αγωνιστικών αυτοκινήτων. «Οι διαφορές είναι τεράστιες. Με τους διαφορετικούς τεχνικούς κανονισμούς, σήμερα έχουμε περισσότερη ισχύ, διαφορετικό διαφορικό, περισσότερη αεροδυναμική και το μέγεθος των αυτοκινήτων έχει αλλάξει πολύ. Οπότε έχουμε πολύ μεγάλες αλλαγές. Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι τα ωραιότερα στην οδήγηση και τα ταχύτερα στην ιστορία του WRC. Ελκύουν πολύ τους θεατές και μας έχουν δώσει πολύ συναρπαστικές μάχες τα τελευταία 5 χρόνια. Γι’ αυτό τα απολαμβάνουμε τόσο πολύ και ανυπομονούμε για τα τελευταία ράλι της σεζόν», δήλωσε ο Νεβίλ.

Με αέρα νικητή

Ο Νεβίλ έρχεται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ως θριαμβευτής του προηγούμενου αγώνα στο Βέλγιο. Έχοντας πάρει τη νίκη στον εντός έδρας αγώνα του, η ψυχολογία του Βέλγου είναι στα ύψη. «Ήταν καταπληκτικό. Ήταν ο πρώτος αγώνας WRC και μάλλον ο τελευταίος στο Βέλγιο. Ήταν φοβερό, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, απολαύσαμε τους πανηγυρισμούς στο τέλος της Powerstage. Ήταν σημαντικό για τους θεατές επίσης και είχα μαζί μου φίλους και συγγενείς. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και θα το θυμάμαι για πολλά χρόνια ακόμα», αποκάλυψε ο Βέλγος.

Τέλος, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες οπαδούς που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές. «Ανυπομονώ να γνωρίσω τον κόσμο στις Ειδικές Διαδρομές. Προσπαθήστε να μείνετε ασφαλείς, να μην μπλέξετε πουθενά να ακούτε τους βοηθούς του αγώνα που είναι πολύ σημαντικό. Απολαύστε την ταχύτητα των αγωνιστικών WRC και το σόου που θα σας προσφέρουμε».

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο 9ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) και αναμένεται να είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς για οδηγούς και αυτοκίνητα. Ο Νεβίλ ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας οδηγών μαζί με τον Έλφιν Έβανς στους 124 βαθμούς και υπολείπεται από τον πρωτοπόρο Σεμπαστιέν Οζιέ 38 βαθμούς. Για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος απομένουν 4 αγώνες συμπεριλαμβανομένου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Image credit: Hyundai, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!