Κορυφώνονται οι δράσεις οδικής ασφάλειας στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Νίκος Γιαννούλας
Κορυφώνονται οι δράσεις οδικής ασφάλειας στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις
Με μηνύματα των Ολυμπιονικών Ντούσκου και Φουντούλη, προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις καλεί σε συστράτευση για την οδική ασφάλεια, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Κορυφώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη φάση των δράσεων προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Την εκδήλωση οργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ και ο τεχνικός διευθυντής της FIA, ο «δικός μας» Νικόλας Τομπάζης.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνει προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος με 50 χλμ./ώρα. Την εποπτεία του εγχειρήματος έχει το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη.

Το μήνυμα των Ολυμπιονικών

Η Ολυμπιονίκης, Όλγα Βασδέκη, θα παίξει το ρόλο της «εγκλωβισμένης» οδηγού. Θα ειδοποιηθεί το 112, θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να οριοθετήσει το χώρο συμβάντος, στη συνέχεια η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την «τραυματία» και το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας επικοινωνεί καλές πρακτικές με πρωταγωνιστές διάσημους αθλητές. Βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA, #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.

Από ελληνικής πλευράς, λοιπόν, θα προβληθούν για πρώτη φορά δύο βίντεο: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, πρωταγωνιστεί στο μήνυμα «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε» και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Γιάννης Φουντούλης, στο μήνυμα «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή».

Φουντούλης

Οι δράσεις “Road Safety”, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις.

Άλλωστε, όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε αυτά τα ζωτικά μηνύματα».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία της ΕΚΟ και των Νέας Οδού/Κεντρικής Οδού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!