Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το GP Ολλανδίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το GP Ολλανδίας
Τo GP Ολλανδίας γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι ο μεγάλος νικητής.

Το GP Ολλανδίας του 2021 έμελλε να είναι μια επίδειξη ισχύος από τη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πήρε και πάλι το προβάδισμα στη βαθμολογία οδηγών.

Μετά τον αγώνα ο 23χρονος, δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για το επίτευγμα αυτό. «Είναι τρομερό. Οι προσδοκίες ήταν τεράστιες για τον αγώνα και δεν είναι πάντα εύκολο να ανταπεξέλθεις. Είναι ένα τρομερό συναίσθημα και το κοινό ήταν καταπληκτικό όπως μπορούμε να δούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα εδώ και που πήρα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Ήταν μια τρομερή ημέρα. Η εκκίνηση ήταν πολύ σημαντική, η Mercedes προσπάθησε να κάνει τη ζωή μας δύσκολη, αλλά μετά τον σημερινό αγώνα πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την επίδοσή μας ως ομάδα».

Ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να μην κατάφερε να επιτεθεί στον Φερστάπεν, όμως ήτνα ιδιαίτερα χαρούμενος από τη συνολική εικόνα του αγώνα. «Φοβερός αγώνας, φοβερό κοινό. Ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο. Ο Μαξ έκανε εξαιρετική δουλειά και αξίζει συγχαρητήρια. Έδωσα τα πάντα σήμερα, πίεσα όσο μπορούσα. Ήταν πολύ δύσκολο μέσα από την κίνηση να ακολουθήσω. Έπρεπε να κάνω πολύ δύσκολη προσπάθεια. Ανυπομονώ να ξαναγυρίσω. Είναι μία από τις αγαπημένες πίστες μου, ο τελευταίος γύρος ήταν πραγματικά απολαυστικός διότι με χαμηλό φορτίο καυσίμου είναι από τις πιο ωραίες πίστες και ανυπομονώ να ξαναέρθω».

Ο Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε το βάθρο των νικητών και παρά το γεγονός πως δεν πάλεψε για τη νίκη, έδωσε σημαντικούς βαθμούς στη Mercedes για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. «Δυστυχώς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα pit-stop, έμεινα αρκετά έξω στην αρχή του αγώνα και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στο τέλος είχαμε τη διαφορά και κάναμε pit-stop για λόγους ασφαλείας. Δεν πήγα για τον ταχύτερο γύρο, ο Λιούις ευτυχώς τα κατάφερε και πήραμε σημαντικούς βαθμούς».

H μάχη ανάμεσα σε Φερστάπεν και Χάμιλτον θα συνεχιστεί στο GP Ιταλίας το επόμενο σαββατοκύριακο 10-12 Σεπτεμβρίου.

Image credit: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!