GP Ολλανδίας: Εμφατική νίκη Φερστάπεν μπροστά στους συμπατριώτες του

Γιώργος Βαρίνος
GP Ολλανδίας: Εμφατική νίκη Φερστάπεν μπροστά στους συμπατριώτες του
Είδαμε έναν εξαιρετικό αγώνα δίχως παρατράγουδα, αλλά σοβαρή οδήγηση σε μια old fashion στενή πίστα. Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε μια άνετη νίκη και οδηγεί πλέον και το Πρωτάθλημα.

Μετά από το φιάσκο του Σπα, όλοι ήμασταν διψασμένοι για πραγματικό αγώνα.

Από την εκκίνηση όλοι έδειχναν ορεξάτοι για πραγματικό αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν ξεκίνησε καλά και κρατήθηκε μπροστά με τον Χάμιλτον να προσπαθεί να κρατηθεί κοντά του. Συνεχώς όμως ο Μαξ ήταν ταχύτερος του Λιούις.

Στον πρώτο γύρο είχαμε και μια μάχη μεταξύ Σουμάχερ και Μαζέπιν, καθώς ο Ρώσος έκλεισε τον Γερμανό και δεν τον άφησε να περάσει. Έχει αρχίσει βεντέτα μέσα στην Haas. Στον 5ο κιόλας γύρο ο Σουμάχερ μπήκε και άλλαξε ελαστικά.

Στον 21 και 22 γύρο μπήκαν Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα για αλλαγή ελαστικών και άλλαξαν και οι δύο σε μεσαία γόμα. Ο Πέρεζ προσπαθεί να ανέβει και καταφέρνει να φτάσει στην 14η θέση.

Στον 31ο γύρο οι Φερστάπεν και Χάμιλτον έφτασαν τον Μπότας και τον πέρασαν εύκολα και αμέσως μετά ο Μπότας μπήκε στα πιτς για μέση γόμα.

Στον 38 και 41 γύρο για άλλη μια φορά μπήκαν οι Χάμιλτον και Φερστάπεν αντίστοιχα για αλλαγή ελαστικών και άλλαξαν και οι δύο, o μεν Χάμιλτον σε μεσαία γόμα και ο Φερστάπεν σε σκληρή καθώς δεν είχε άλλη μέση γόμα. Ο Χάμιλτον ροκανίζε τη διαφορά αλλά ο Φερστάπεν ήταν πολύ γρήγορος σε αυτήν την πίστα και απαντούσε σε κάθε προσπάθεια του Λιούις να μειώσει τη διαφορά που βρισκόταν συνεχώς στα 2.5-3.0 δευτερόλεπτα.

Στον 50ο εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα ο Γιούκι Τσουνόντα ενώ λίγους γύρους πιο πριν είχε εγκαταλείψει ο Μαζέπιν από τον ίδιο λόγο.

Ο αγώνας κύλησε δίχως απρόοπτα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Αλόνσο πέρασε τον Σάινθ. Ο Χάμιλτον μπήκε για μαλακά ελαστικά για να κάνει ταχύτερο γύρο και το πετυχαίνει. Τίποτα δεν σταμάτησε τον Ολλανδό σήμερα. Άρτια οδήγηση, εξαιρετική στρατηγική από την ομάδα! Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μεγάλος νικητής του GP Ολλανδίας!

Παρά τη σαφή οδηγία από την ομάδα του να μη κυνηγήσει τον ταχύτερο γύρο, ο Μπότας πήρε προσωρινά τον ταχύτερο γύρο αγνοώντας τις οδηγίες της ομάδας, που δείχνει πως αυτή είναι η τελευταία του χρονιά με την Mercedes.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη:

οοο

Η κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

lll

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!