To 2022 θα κρίνει το μέλλον του Αλόνσο στη Formula 1

To 2022 θα κρίνει το μέλλον του Αλόνσο στη Formula 1
Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 και μετά το 2022, αν δει βελτίωση στον εαυτό του και στην Alpine.

Ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να βρίσκεται στο 40ό έτος της ηλικίας του, όμως η αποφασιστικότητά του να αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο είναι τέτοια που θα τον κρατήσει για πολλά ακόμα χρόνια στις πίστες. Ο Ισπανός έκανε την επιστροφή του στη Formula 1 το 2021 με την ομάδα της Alpine, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο για τον Αλόνσο, όμως οι αναβαθμίσεις και η εξοικείωσή του με την A421 τον έκαναν τακτικό διεκδικητή βαθμών. Μάλιστα, στο GP Ουγγαρίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης του Εστεμπάν Οκόν, καθώς κράτησε για 10 γύρους πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Το μεγάλο στοίχημα της Alpine είναι το 2022 και η τεράστια αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς. Η Alpine θέλει να πρωταγωνιστήσει του χρόνου, ενώ η Renault ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στη μονάδα ισχύος, στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή.

Ο Αλόνσο έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα για το 2022, όμως η απόδοση του ίδιου και της ομάδας θα καθορίσει το μέλλον του στη Formula 1. «Ελπίζω πως του χρόνου θα είμαστε σε θέση να μαχόμαστε για ανταγωνιστικές θέσεις, να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα το 2022. Είχαμε ορισμένες προσδοκίες για τη φετινή σεζόν έπειτα από τρία βάθρα της Renault πέρυσι. Πιστεύαμε πως μπορούσαμε να παλέψουμε για τρία-τέσσερα βάθρα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλοι οι αντίπαλοί μας βελτιώθηκαν και φέτος μαχόμαστε για τις θέσεις 8-12. Θέλουμε να το βελτιώσουμε αυτό του χρόνου, είναι ο πρώτος μας στόχος. Αυτό θα μου δώσει αυτοπεποίθηση να συνεχίσω κι άλλο. Από μεριάς μου θέλω να συνεχίζω να βελτιώνομαι. Όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι ακόμα στο 100% και υπάρχουν περιπτώσεις που το μαρτυρούν. Για το 2022, αν κάνω πρόοδο, αν συνεχίσω να βελτιώνομαι και να το απολαμβάνω, τότε γιατί να σταματήσω να αγωνίζομαι; Αν δω πως δεν έχω την ταχύτητα, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα σηκώσει το χέρι του και θα πει πως η ομάδα χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο».

Ο Αλόνσο βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας οδηγών στο 2021 με 38 βαθμούς. Η Alpine μάχεται για την 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και στο επερχόμενο GP Ολλανδίας θέλει να αυξήσει τη διαφορά αυτή.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!