To πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
To πρόγραμμα της F1 αυτό το τριήμερο
Έπειτα από το φιάσκο του Βελγίου, η F1 ετοιμάζεται για το GP Ολλανδίας το οποίο επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 1985.

Δίχως διακοπή, το αγωνιστικό πρόγραμμα της F1 συνεχίζεται με το GP Ολλανδίας και άπαντες ευελπιστούμε να δούμε έναν κανονικό αγώνα. Το GP Βελγίου αποδείχθηκε παρωδία, καθώς οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές για να υπάρξει δράση, όμως η Διεύθυνση Αγώνα έστειλε τα μονοθέσια στην πίστα για δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας προτού βγάλει την τελευταία κόκκινη σημαία και ανακοινώσει την οριστική διακοπή του. Ως αποτέλεσμα, οι μισοί βαθμοί απονεμήθηκαν στους οδηγούς, με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει τη νίκη.

Το αποτέλεσμα βοήθησε τον Ολλανδό να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία στους 3 βαθμούς από τον Λιούις Χάμιλτον. Τώρα, πηγαίνει στο Grand Prix της πατρίδας του με την ψυχολογία στα ύψη και σε περίπτωση που κερδίσει θα πάρει εκ νέου προβάδισμα στη βαθμολογία. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών η διαφορά ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull Racing μειώθηκε στους 7 βαθμούς, ενώ η McLaren ανέκτησε την 3η θέση στη βαθμολογία και προηγείται με 3,5 βαθμούς της Ferrari.

Το GP Ολλανδίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου στην πίστα του εκσυγχρονισμένου Ζάντβορτ, που υπέστη αρκετές αλλαγές για να πληροί τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1. Η διαδρομή έχει μήκος 4.259 μέτρα, 14 στροφές και την Κυριακή θα διεξαχθούν 72 γύροι. Η πρόσφατη ανακαίνιση της πίστας έφερε αλλαγές στο σχεδιασμό της με την τελευταία στροφή να είναι πλέον κεκλιμένη, κάτι που θα βοηθήσει στην επίτευξη προσπερασμάτων.

Τελευταίος αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα έγινε πίσω στο 1985 με τον Νίκι Λάουντα να παίρνει την τελευταία νίκη της καριέρας του για λογαριασμό της McLaren. Πολυνίκης οδηγός είναι ο Τζιμ Κλάρκ με 4 νίκες, ενώ η Ferrari έχει 9 νίκες στη συγκεκριμένη διαδρομή.

Η τηλεοπτική κάλυψη του GP Ολλανδίας για το Πρωτάθλημα της F1 θα γίνει μέσω της ΕΡΤ και της Cosmote TV. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta, τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα.

Πρόγραμμα GP Ολλανδίας

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου

12:30 – Πρώτη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00 – Δεύτερη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

13:00 – Τρίτη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Gazzetta LIVE)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

16:00 Αγώνας (Gazzetta LIVE)

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!