Ο Ρόσμπεργκ προβλέπει ένταση ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ράσελ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Ρόσμπεργκ προβλέπει ένταση ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ράσελ
Η πιθανή μετακίνηση του Τζορτζ Ράσελ στη Mercedes το 2022 θα φέρει μεγάλη κόντρα με τον Λιούις Χάμιλτον, σύφμωνα με τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

To μετεγγραφικό παζάρι της Formula 1 είναι καζάνι που βράζει και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν διαδοχικές εξελίξεις και ανακοινώσεις από ομάδες. Το πιο «καυτό» όνομα είναι ο Τζόρτζ Ράσελ, ο οποίος αναμένεται να οδηγεί για λογαριασμό της Mercedes το 2022. Ο Βρετανός θα πλαισιώσει τον Λιούις Χάμιλτον που έχει ήδη ανανεώσει για δύο ακόμα χρόνια, και θα αντικαταστήσει τον Βάλτερι Μπότας.

Ο πρωταθλητής του 2016, Νίκο Ρόσμπεργκ, πιστεύει πως η μετακίνηση του Ράσελ στη Mercedes θα φέρει εντάσεις με τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Γερμανός ήταν teammate του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2013 έως το 2016, και οι σχέσεις τους ήταν ιδιαίτερα τεταμένες. Το ίδιο πιστεύει πως θα συμβεί ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Ράσελ αν ο δεύτερος μετακομίσει στη Mercedes το 2022.

«Είτε είναι ο Βάλτερι είτε είναι ο Τζόρτζ, και οι δύο αξίζουν τη θέση. Ο Βάλτερι κάνει εξαιρετική δουλειά για τη Mercedes. Φυσικά φέτος δεν έχουν πάει όλα όπως θα το ήθελε, αλλά σε γενικές γραμμές έχει ολοκληρώσει τη δουλειά που θέλει η Mercedes. Θα δούμε τι θα αποφασίσουν. Ο Βάλτερι θα ήταν η πιο εύκολη επιλογή, διότι ξέρεις τι οδηγό έχεις. Η επιλογή του Τζόρτζ όμως είναι πιο συναρπαστική. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν. Αν πάρουν όμως τον Ράσελ, η μάχη στο εσωτερικό της ομάδας θα αλλάξει και πιθανότατα θα είναι τεταμένες οι σχέσεις», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ στο motorsport.com.

Ερωτούμενος για το τι θα συμβεί εάν οι δύο οδηγοί μονομαχήσουν ρόδα με ρόδα στην πίστα δήλωσε. «Είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι θα γίνει εάν οι δυο τους βρεθούν δίπλα-δίπλα. Θα είναι εντελώς ακραίο. Ξαφνικά είσαι σε ένα μονοθέσιο νικητή, δίπλα στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών που βρίσκεται εκεί οκτώ χρόνια. Είναι μια ακραία κατάσταση για τον Τζόρτζ. Οπότε εξαρτάται από τους δυο τους πώς θα χειριστούν τη μεταξύ τους κατάσταση».

Ο Ρόσμπεργκ αποχώρησε από τη Formula 1 στο τέλος του 2016, λίγες ημέρες αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!