Πολύ απογοητευμένος ο Ρόσι με το αποτέλεσμα στο Σίλβερστον

Πολύ απογοητευμένος ο Ρόσι με το αποτέλεσμα στο Σίλβερστον
Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε το GP Μ. Βρετανίας, έχοντας ξεμείνει από ελαστικά στο τέλος του αγώνα.

Το GP Μ. Βρετανίας ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Βαλεντίνο Ρόσι να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα, έπειτα από τις καλύτερες κατατακτήριες που είχε μέσα στο 2021. Ο Ιταλός ξεκίνησε από την 8η θέση τον αγώνα και ήταν εντός της πρώτης 10άδας για το μεγαλύτερο μέρος του, γράφοντας ανταγωνιστικά περάσματα.

Όμως στα τελευταία στάδια του GP Μ. Βρετανίας, ο Ρόσι έχασε απόδοση από τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του να καταρρεύσει. Οι χρόνοι του ήταν μέχρι και 4 δευτερόλεπτα πιο αργοί από του πρωτοπόρου και νικητή Φάμπιο Κουαρταραρό, με τον αναβάτη της SRT Yamaha να ολοκληρώνει τον αγώνα στη 18η θέση.

«Ήμουν πολύ δυνατός όλο το τριήμερο και ένιωθα πολύ καλά πάνω στη μοτοσικλέτα. Είχα δυνατό ρυθμό», δήλωσε ο Ρόσι μετά το πέρας του αγώνα. «Γνωρίζαμε πως το μεσαίο ελαστικό θα είναι πιο δύσκολο από το σκληρό. Αλλά οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και έπρεπε να επιλέξουμε το μεσαίο ελαστικό. Περίμενα να έχουμε προβλήματα, αλλά όχι έτσι. Επιτέλους είχα καλή εκκίνηση και στα αρχικά στάδια ακολουθούσα τους πρωτοπόρους. Αυτό ήταν σημαντικό. Ήμουν στη θέση που περίμενα πως θα δώσω μάχη».

Στη συνέχεια ο Ρόσι αναφέρθηκε στον εφιάλτη που έζησε με τη φθορά των ελαστικών του. «Μετά από πέντε με έξι γύρους η απόδοση του πίσω ελαστικού έπεσε κατακόρυφα. Δεν είχα καθόλου καλή πρόσφυση στη δεξιά μεριά, ήταν λες και είχε καεί το ελαστικό και είχε χάσει απόδοση. Έχανα ένα, μετά δύο, μετά τρία δευτερόλεπτα στο γύρο. Προσπάθησα να φτάσω στο τέλος αλλά ήμουν πάρα πολύ αργός. Είναι πολύ κρίμα, είμαι πολύ λυπημένος γιατί προσπάθησα να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα εδώ, γιατί μου αρέσει η πίστα και έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα. Ήθελα να είμαι στις 10 πρώτες θέσεις».

Ο Ρόσι δεν βαθμολογήθηκε στο Σίλβερστον και το αποτέλεσμα αυτό τον έριξε στην 21η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς.

Image credit: SRT Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!