Σοκαρισμένος με την απονομή βαθμών ο Αλόνσο

Σοκαρισμένος με την απονομή βαθμών ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ακόμα ένας οδηγός που κατέκρινε το γεγονός πως οδηγοί πήραν βαθμούς μετά το GP Βελγίου και δήλωσε σοκαρισμένος με την απόφαση αυτή.

Το GP Βελγίου για το 2021 αποτέλεσε αγώνα παρωδία, με μόλις δύο επίσημους γύρους να πραγματοποιούνται πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη. Η κόκκινη σημαία βγήκε αμέσως μετά τη συμπλήρωση δύο γύρων και λίγο αργότερα γνωστοποιήθηκε πως ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, ο αγώνας μπορούσε να ολοκληρωθεί αφού είχε συμπληρωθεί το όριο γύρων κι έτσι ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη νίκη μπροστά από τους Τζόρτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον. Επειδή όμως δεν συμπληρώθηκε το 75% του αγώνα, οι οδηγοί πήραν τους μισούς βαθμούς.

Η αντίδραση από τους οδηγούς ήταν άμεση, με τη πλειοψηφία να κατακρίνει όσα έγιναν την Κυριακή στο Grand Prix. O Λιούις Χάμιλτον έκανε λόγο για αποζημίωση των θεατών για τον αγώνα που δεν είδαν, ενώ οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Πιέρ Γκασλί κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένοι ήταν με τα όσα έζησαν σε έναν αγώνα που δεν έγινε ποτέ, αλλά είχε κατάταξη.

Ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, προστέθηκε στη λίστα των οδηγών που ήταν ενάντια στο αποτέλεσμα του αγώνα.

«Νιώθω λύπη, διότι οι οπαδοί ήταν φοβεροί όλο το τριήμερο. Είναι ωραίο να τους έχουμε πάλι μαζί μας και δεν άξιζαν τον καιρό που είχαμε. Με αυτό που δεν συμφωνώ όμως είναι ότι κάναμε δύο γύρους για να μας δώσουν βαθμούς. Γιατί δεν αγωνιστήκαμε. Δεν είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για βαθμούς. Ήμουν 11ος και δεν είχαμε αγώνα για να παλέψω για βαθμούς. Είναι σοκαριστικό. Αλλά είναι η απόφασή τους. Δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε όπως είδαμε. Οι συνθήκες ήταν για κόκκινη σημαία και μόνο ή πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Γιατί να δώσεις βαθμούς ενώ δεν έγινε αγώνας; Έκαναν αυτούς τους γύρους απλά για να δώσουν τους βαθμούς, διότι οι συνθήκες ήταν παρόμοιες με πριν. Ήταν παράξενο».

Image credit: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!